İZ GAZETE- CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, Menemen'de gerçekleşen son gelişmelere yönelik sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Kotan açıklamasında, "AKP zorbalığına ve hukuksuzluğuna karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Yapılan yazılı açıklamada, "Menemen Belediyemizde başkan vekilliği seçim sürecinde AKP zorbalığı ve hukuksuzluklarına her gün bir yenisi daha eklenmektedir. Meclis başkan vekilliği seçiminde yeterli çoğunluğunun sağlanamamasından ve oyların eşit çıkmasının ardından, bütün parti gruplarının ortak mutabakatıyla ve canlı yayında halkımızın gözü önünde șeffaf bir şekilde gerçekleștirilen kura çekiminde Millet İttifakı adayımız CHP'li Deniz Karakurt başkan vekili olarak seçilmiştir.
O sırada hiçbir itirazda bulunmayıp, yeni seçilen belediye başkan vekilimizi tebrik eden AKP ve MHP grubu, daha sonra yenilgiyi ve Menemen halkının iradesini kabul etmeyerek seçim sonuçlarına itiraz etmiştir. Yargıya ve bürokrasiye yaptıkları baskılar sonucunda mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiş olup, nihai karar henüz verilmemiştir" denildi.

'DEMOKRATİK İRADEYE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

"Ancak İzmir Valisi, kesin mahkeme kararı olmamasına rağmen Menemen Belediye Meclisi'nde kura çekiminin yenilenmesi için yetkisi olmadığı halde yazı göndermiştir" ifadeleri kullanılan açıklama, "Bunun sonucunda toplanan mecliste CHP ve İyi Parti grubumuz, bu hukuksuzluğu uygulamamak için yetkisi dahilinde bu maddeyi gündemden çıkarmıştır. AKP grubunun her zamanki zorba ve hukuksuz tutumu meclis boyunca ve canlı yayında da Menemenlilerin gözü önünde sürdürülmüştür. Bunun ardından İzmir Valisi açıklama yaparak vali yardımcısını kura çekiminin yenilenmesi görevlendirdiğini ifade etmiş, yine bir hukuksuzluğa ve yetki aşımına imza atmıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nin gençleri olarak, Menemen halkının yaklaşık 10 bin oy fark ile gerçekleştirdiği demokratik iradesine her zaman sahip çıktık ve sonuna kadar da çıkmaya devam edeceğiz. AKP zorbalığına ve hukuksuzluğuna karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" cümleleriyle tamamlandı. 

Editör: Haber Merkezi