İZ GAZETE- İzmir Artvinliler derneği başkanı İrfan Emiralioğlu, Türkiye genelinde CHP İl  ilçe başkanlarının toplantısına katılmak için İzmir’e gelen Artvin il ve ilçe belediye başkanlarını derneğe davet ederek dernek üyeleri ve belediye başkanları ile bir buluşma düzenledi. Artvinliler Derneği başkanı Emiralioğlu, “Memleketimizin il ve ilçe başkanlarını derneğimizde ağırladık ve bundan mutluluk duyduk” diye ifade etti. 

,Artvin Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, “Arvinliler Derneğindeki hemşerilerimin yoğun ilgisiyle karşılaştık, onlara çok teşekkür ederiz. Artvin birçok sorunla boğuşan bir kent. Son dönemde halk özellikle bir önceki dönemde yaşadıklarından sonra talan zihniyetinin varlığını gördü ve tekrar sosyal demokrat bir tercihte bulundu. Biz de bütün belediye başkanları olarak halkımızın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘BİZ BU DURUMA DUR DEMEZSEK DOĞA BİZE DUR DİYECEK’

Demir, İz Gazete vasıtasıyla hemşerilerine selam gönderirken, Artvin Cerrattepe olan maden projelerine yönelik şöyle konuştu:

“Şu an Cerattepe gibi birçok ilçede maden ruhsatı var ve ne kadar bilemiyoruz. Bu sadece Artvin'de değil, Türkiye genelinde olan bir durum. Eğer biz bu duruma dur demezsek doğa bize dur diyecek. 4 aydır Artvin'e yağmur bile yağmıyor, kuraklık had safhada. Ormanları kesiyor, her yeri talan ediyoruz ki buna bir şekilde dur demek zorundayız. Şu an devlet yöneticilerin de bu konuda bir ilgi alakası yok ama duvara çarpacağımız kesin.”

‘ORMANLAR TAMAMEN DEVLET İNSİYATİFİNDE’

Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, “Şavşat'ta HES projeleri ile her yeri talan ettirmişler. Şimdi de orayı tamamen insansızlaştırmak için projelerde buluyorlar ve biz de bunlara karşı duruyoruz. Şavşat'ın gelecek nesillere devredilmesi gerekiyor, ormanlar ise tamamen devletin inisiyatifinde. Devlet paraya sıkıştığı zaman geleceği düşünmeden ağaçları kesip kesip atıyor ve şu an sürekli doğa katliamı yapılıyor. Gelecek nesillere ne bırakacağımız belli değil. Örnek vermek gerekirse Harran Ovası çöl gibi ve yarın öbür gün Artvin Şavşat’ın ne olacağını kimse garanti edemez. Bizim oradaki amacımız doğal değerlere sahip çıkmak. Biz nasıl bizden önceki nesillerden devir aldıysak bizden sonraki nesillere de devretmek istiyoruz” diye konuştu.

‘CERRATTEPE HEM ŞAHSIMIN HEM PARTİMİN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR’

Artvin İl Başkanı, İzmir’e gelme amaçlarının CHP’nin İzmir’de düzenlediği çalıştay olduğunu ifade ederek, “3 gündür buradayız ve bir çalışma içerisindeyiz. Çalışmamız bittikten sonra da Artvinliler Derneği başkanının daveti üzerine hem hemşerilerimiz ile özlem gidermek, hem de dışarıdan eleştirileri almak için geldik ve ilgiden dolayı da çok mutluyuz. Cerrattepe hem benim şahsımın hem partimin kırmızı çizgisidir ve bu konuda tartışılacak bir şey yoktur. İlla altın çıkartmak gibi bir amaç varsa bunu çevreye duyarlı bir şekilde yapılması gerek. Bunun için her türlü mücadeleyi Yeşil Artvin Derneği ile birlikte yapacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi