Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve Türkiye’nin 81 ilinden gelen CHP Kadın Kolları il başkanlarını ağırladı. ‘CHP İl Kadın Kolları Başkanları Eşgüdüm Toplantısı’ için İzmir’e gelen Köse ve kadın kolları başkanlarını İzmir’in tarihi semti Basmane’de misafir eden Pekdaş,  restore ederek kent yaşamına kazandırdıkları tarihi binaları gezdirdi. İlk olarak Konak Belediyesi’nin Kadın Müzesi’ni ziyaret eden CHP’li kadınlar daha sonra yine bir tarihi binada hizmet veren Basmane Semt Merkezi’nde kısa bir mola verdi.  Burada İzmir’e özgü lezzet olan boyoz eşliğinde çaylarını içen CHP’li kadınlar daha sonra Konak Belediyesi’nin Saadet Mirci Semt Merkezi’nde eğitim gören kursiyer kadınların yılsonu sergisini ziyaret etti. Konaklı kadın kursiyerlerin el emeklerinden oluşan sergiyi hayranlıkla gezen CHP’li kadınlar düzenlenen mini defileyi de büyük bir ilgiyle izledi. Defilede kendi diktiği elbiseleri yine kendileri giyerek mankenlik yapan kursiyer kadınların el emekleri göz doldurdu.

İZMİR’İN AYDINLIĞI TÜRKİYE’Yİ SARACAK

Sergi açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Bugün Türkiye’nin dört bir tarafından misafirlerimiz var. Sizlerin üretimlerini onlar da izleyecek. Ev sahibi olmak bizim için büyük bir onur. Bizim İzmir’in aydınlığını devam ettirmek ve bu aydınlığın tüm Türkiye’yi sarmasını sağlamak gibi bir görevimiz de ar. Bunu da yapacak olanlar kadınlardır. Yaşadığımız kenti güzelleştirdiğimiz gibi Türkiye’yi de güzelleştirmek durumundayız. Türkiye için, geleceğimiz için, çocuklarımız için el ele veriyoruz. Türkiye’nin aydınlık, demokrat bir ülke olmasını istiyoruz. Özgürce okumak, çalışmak, sokaklarında dolaşmak istiyoruz. Bu nedenle semt merkezileri üretim yaptığı gibi kentlilik bilincinin de gelişmesini sağlıyor” dedi.   

İNÖNÜ’NÜN DOĞDUĞU EVİ GEZDİLER

“81 rengimizle İzmir’deyiz” diyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de; “ İyi ki İzmir’deyiz. Kuruluş ve kurtuluş mücadelesinin başkenti İzmir’in en önemli ilçesi Konak’tayız. Çünkü Konak’ta yiğit bir kadın var. Çünkü Konak’ta devrimci bir kadın var. O’nunla olmak bize şeref verdi, onur verdi. Semt merkezleri kadının sosyal hayata katıldığı ve kendini değerli hissettiği yerler. Semt merkezleri bu nedenle bizim için çok kıymetli. Hem eski dokumuza sahip çıkarak hem de kadınımıza sahip çıkarak önemli projeler imza attı. Dilerim kadın belediye başkanlarımızın sayısı çoğalır. Çünkü kadının yönettiği yerde özgürlük var, demokrasi var, adalet var” diye konuştu. İzmirli kadınların enerjisini tüm Türkiye’ye yansıtacaklarını dile getiren Köse, “Gözünüz arkada kalmasın. İyi ki bizler gibi, sizler gibi Türkiye’nin geleceğini düşünen aydınlık kadınları var” dedi.  Serginin ardından Başkan Pekdaş, konukların 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün doğduğu ev olan ve günümüzde Anı Evi’ni olarak hizmet veren İsmet İnönü Anı Evi’ni gezdirdi. Duygulu anlar yaşayan konuklar, bol bol fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi.

Editör: Haber Merkezi