Geçen yıl 17- 25 Aralık soruşturmaları kapsamında,Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen sessiz oturma eyleminde tuttukları döviz ve pankartlar nedeniyle önce gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan CHP Bornova Kadın Kolları Saymanı İlknur Öztürk, eski Kadın Kolları Yöneticisi Dilek Kızıl, Okan Balcıoğlu ve Gençlik Kolları üyesi Abdullah Zeybek hakkında dava açıldı.

39'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk duruşmaya sanıklar İlknur Öztürk, Dilek Kızıl, Okan Balcıoğlu ve Abdullah Zeybek ile avukatları Bahar Gürsul, İbrahim Ulaş Polat ve Mehmet Özpehlivan katıldı. Partililerde duruşmaya gelip sanıklara destek oldu.

Sanıklardan Abdullah Zeybek, ifadesinde üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Zeybek, “Olay tarihinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek basın açıklamasında genel olarak yolsuzluk problemine dikkat çekmek amacı ile toplanmıştık. Sürekli pankartlar değişiyordu. Ben hangi pankart tuttuğumu hatırlamıyorum. Taşıdığım pankartlarda hakaret içeren herhangi bir içerik söz konusu değildir. Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlemedim. Beraatimi istiyorum" dedi. Dilek Kızıl da, “Kadın kollarında görevli olarak meydanda bulunuyordum. İlçe teşkilatı tarafından yolsuzluk problemine dikkat çekmek olan eyleme katıldım. Eylem sırasında polislerin izin verdiği dövizleri taşıdık. Kişisel olarak hiçbir kişiye yönelik eylemim ve söylemim olmadı. Hakaret içerin herhangi bir döviz taşımadım, suçsuzum" dedi.

Sanıklardan İlknur Öztürk de “Herhangi bir kişiyi hedef almadım" dedi. Okan Balcıoğlu, “Partimizin izinli olarak yapacağı basın açıklamasına katıldım. Polis tarafından izin verilen pankartları tutuyordum. Beraatimi istiyorum" dedi. Sanıkların avukatları da “Müvekkillerimiz sadece eleştiri haklarını kullanmıştır, polis tarafından izin verilen pankartları taşımışlardır. Cumhurbaşkanın avukatı da şikayetten vazgeçmiştir. Tüm müvekkilerimizin beratine karar verilsin" dedi.

Hakim Nihat Bahçeci, mağdur tarafın avukatının şikayetten vazgeçtiğine dair yazının dosyaya geldiğini, her ne kadar sanıkların cezalandırılması istendiyse de, sanıkların taşıdığı dövizlerde atılı suçun unsuru oluşmadığından, tüm sanıkların beraatine karar verip davayı bitirdi. Beraat kararı ardından yargılanan sanıklar avukatları ve partili arkadaşları ile birlikte adliye önünde 'Beraat hatırası' fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi