Bornova Garden Cafe’de düzenlenen toplantıya Alaattin Yüksel ile birlikte CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Salih Özçiftçi, Tuğrul Keskin, Hatice Tatlı, Okan Karlıdağ, Çetin Özdemir ve Yücel Özen katıldı.

Kahvaltılı toplantının açılış konuşmasını yapan Iğdırlılar Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Kemal Aras, “Toplumsal barışın yokolduğu, her an iktidar sopasının korkusuyla baskıların en üst seviyeye taşındığı böyle bir ortamda biz Iğdırlılar ülkemizin yarınları, birlik beraberlik ve dayanışma içinde bir gelecek için referandumda Hayır diyeceğiz.” şeklinde konuştu.
Iğdırlılar Dernekleri Federasyonu Başkanı Gürsel Özdemir ise yaptığı konuşmada, “Gönüllülük esasıyla bir araya gelen, federasyonumuzu kuran Iğdırlılar derneklerine iktidar baskıları sürekli artıyor. Son olarak, üyelerinden aidat dahi almayan derneğimiz Maliye’ye şikayet edildi. Ne yaparlarsa yapsınlar. Biz tüm bu artan baskılara karşı demokratik, hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz çağdaş Atatürk Cumhuriyeti’nin değerlerini sonsuza kadar savunuyoruz. Bunun için çocuklarımızın geleceği için referandumda hayır diyeceğiz” dedi. 
Özdemir, “16 Nisan Referandumu yeni bir hayatın başlangıcı olacak. Ülke rahat bir nefes alacak. Evet dersek ülkenin sesi kısılacak, nefesi daralacak. Hemşehrilerim bu duyarlılıkla sandığa giderek üzerine düşeni yapacaklarına inancım tamdır” dedi. 

Kahvaltılı toplantıda bir konuşma yapan CHP İzmir eski İl Başkanı ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel 16 Nisan’da sandığa gitmenin önemine işaret etti.
Yüksel konuşmasına, “Fahri hemşehrisi olmaktan gurur duyduğum Iğdırlılar Federasyonuna ve hayır diyecek olan tüm demokratik kitle örgütlerine yönelik iktidarın yaptığı baskıları kınıyorum” diyerek başladı.  
Yüksel konuşmasında; “Ülkesini seven, birlik ve bütünlüğü için çalışan Sivil toplum örgütlerine yönelik baskılar, iktidarın sürekli ayrıştıran, ötekileştiren zihniyetinin somut bir örneğidir. Bu ayrıştırmalar ne yazık ki referandumda Hayır diyecek olanları terörist ilan etmeye kadar varmıştır. Ülkemizin asıl sorunu da bu ayrıştırmalar ve ötekileştirmelerdir” dedi.
Yüksel, Anayasa paketinde ayrımcılıklara, büyük yoksulluğa, 6,5 milyon işsizliğe, teröre çözüm ve çare yoktur. Sorunları yaratan bu zihniyet, şimdi tüm devlet gücünü kendinde toplayıp fiili durumu meşrulaştırma peşindedir” dedi.
Alaattin Yüksel, konuşmasının sonunda Iğdırlılar Dernekleri Fererasyonuna ve tüm federasyon üyelerine  toplumsal duyarlılıklarını en üst seviyeye taşıyıp Hayır dedikleri için teşekkür etti. 

 

Editör: Haber Merkezi