AKP Balçova İlçe Başkanı avukat Evrim Özel, Korcan Uçman'ın 20 ve 22 Mayıs 2015 tarihlerinde, kendi kişisel sayfasından, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun billboardlarda asılı fotoğrafını da koyup, altına yaptığı paylaşımlarda hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı yürüten savcı, Korcan Uçman hakkında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 4 aydan 2.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İzmir 15'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya sanık Korcan Uçman ve avukatları ile davacı Evrim Özel ve avukatı katıldı. Savunmasında suçlamayı kabul etmeyen Korcan Uçman, "Seçim çalışmaları sırasında siyasi parti temsilcileri protokol hazırladık. Buna göre afişleme yapılacak billboardlar, afişlerin asılacağı sahalar tek tek tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait billboardlarda olmaması gereken afiş gördüm. Burada Başbakan Davutoğlu'nun seçim afişleri asılmıştı. Bu afişlerin fotoğrafını çekip, sosyal paylaşım sitemden paylaştım. İddianamede belirtilen sözleri ben yazdım ve bu durumu paylaştım. Doğrudan doğruya Ahmet Davutoğlu'nu ve herhangi bir partiyi hedef almadığım gibi herhangi bir şahsı da hedef almadım. Başbakana hakaret kastı gütmedim" dedi.

Korcan Uçman'ın avukatları da müvekkillerinin herhangi bir suç işlemediğini belirtip, beraatına talep etti.

Şikayetçi Evrim Özen de sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. Avukat Yakup Gülcan da müşteki avukatı olarak davaya kabul edilmelerini talep etti.

Hakim Aynur Mutlu Altın, mağdur Ahmet Davutoğlu'nun davaya katılıp katılmayacağın belirlenmesi için Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimatın beklenmesine, Evrim Özen'in ihbarcı konumunda olduğu bu nedenle kamu davasına katılma talebinin reddine karar verip, duruşmayı ekim ayına erteledi. 

Bahri KARATAŞ İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi