CHP İzmir Kadın Kolları üyesi kadınlar, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanıp, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında basın açıklaması yaptı.

İLGİLİ HABER: 'Şiddete inat, yaşasın hayat'

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'nin hazırladığı ortak basın açıklamasını CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı okudu. Balcı, "Bugün dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların ve çocukların çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları ve giderek artan her türlü şiddet ve cinsel istismarı bir kez daha hatırlatma günüdür. Bugün kadına yönelik şiddet olgusunun, hem kadına hem de tüm topluma dayatılan ideolojik bakıştan, çağdışı ve gerici anlayıştan ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağı gerçeğini dünyanın gündemine tekrar taşıma günüdür" diye konuştu.

İLGİLİ HABER: Kadınlar şiddete karşı yarın alanlarda

Kadınların günlük yaşamda sürekli cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kaldığının ve öldürüldüğünü vurgulayan Nurşen Balcı, "Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indiriminden yararlanmakta ve hatta serbest bırakılmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi ve kadınları olarak, asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER: Tacizcisiyle karşılaşacaktı, kalbi kaldırmadı

Açıklamanın ardından Gaziemir Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri tarafından kadına yönelik şiddeti konu alan sokak tiyatrosu sergilendi.

Editör: Haber Merkezi