Milletin, milletvekillerinden daha bilinçli olduğunu ve referandumda başkanlık sistemini getirecek bu anayasayı geçirmeyeceğine inandığını belirten Balcı, kavgacı kadın milletvekillerinin kadınlık bilincinden uzak düştüklerini söyledi.

CHP İzmir İl Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, TBMM'den geçen anayasa değişikliğine ve oylamalarda milletvekilleri arasında yaşanan kavgalara tepki gösterdi. CHP Kadın Kolları yöneticileri ve üyelerinin de katıldığı toplantında konuşan Balcı, 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda değişiklik yapılması hakkındaki kanun teklifinin 339 oyla kabul edilerek yasalaştığını, artık son kararı milletin vereceğini söyledi. Milletin milletvekillerinden çok daha bilinçli olduğunu belirten Balcı, "Millete güveniyorum. Millet bu Anayasa'yı geçirmeyecek. Bu CHP'nin değil ülkenin meselesidir. Anayasa'yı geçirmemek için CHP Kadın örgütü elinden geleni yapacaktır" dedi.

Balcı, TBMM'de oylamalar sırasında yaşanan kavgalarla ilgili CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'nin de mesajını okudu. Meclis'te yaşanan şiddet görüntülerinin başkanlık sisteminin ayak sesleri olduğunu belirten Balcı "Başkanlık çıkmazına giden yolda, gözünü hiçbir şeyden sakınmayan biatçı anlayışın, farklı düşünene karşı her türlü şiddeti uygulamayı göze aldığını, Meclis görüşmeleri sırasında, günlerce üzüntüyle izledik. Ne yazık ki, 19 Ocak Perşembe günü iktidara mensup bir kadın milletvekili, bu konuda partisinin erkek milletvekillerinden geri kalmadığını gösterdi. Buradan sesleniyorum. Anayasa değişikliği paketini destekleyen kadın milletvekilleri, bu uğurda kadına şiddet uygulanacak kadar gözü dönmüş kadın vekil, bu şiddeti sesini çıkarmayan kadın vekiller, kadınlık bilincinden nasıl bu kadar uzak düştünüz? TBMM'yi kadına seçme seçilme hakkını verdiği meclisten, kadın vekile söz hakkı verilmeyen, kadın vekillere şiddet uygulayan bir meclisi doğru sürüklediniz" dedi.

Editör: Haber Merkezi