İZ GAZETE-  Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de ölümlere neden olan coronavirüs salgını sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları tarafından örnek bir proje hayata geçirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik kolları tarafından #BuBinadaGençlikVar etiketi ile başlatılan proje ile özellikle risk grubunda yer alan 65 yaş üstü hastaların evden çıkmadan ihtiyaçlarının giderilmesi planlanıyor. Bugün start verilen proje ile ilgili gazetemize konusan Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ve Karabağlar, Bornova,Karşıyaka, Foça İlçe gençlik kolları başkanları önemli açıklamalarda bulundu. Zamanında mahallede ip atlayan, top oynayan gençlerin şimdi büyüdüğünü ve mahalle sakinlerine sahip çıkacağını vurgulayan CHP Gençlik Kolları Ozan Uyan, yaşanan durumun parti üstü bir durum olduğunu ifade etti.

65 yaş üstü grupların zorunda olmadıkça sokağa çıkmak zorunda kalmamaları için CHP’li gençler harekete geçti. Riskli grubun alışveriş ihtiyaçlarını karşılayacak olan gençler, “Bu binada gençlik var” projesini başlattı. CHP Gençlik Kolları projeyi, 'Eğer isterseniz sizlerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için evin en küçüğü gibi markete gider gelirim' sözleriyle duyurdu.

'BU VİRÜSÜ BİRLİKTE YENECEĞİZ'

Projenin nasıl işleyeceği konusunda gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan,risk grubunda bulunan büyüklerimiz için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Başkan Uyan, "Amacımız karantina altına alınan ve evden çıkmamaya özen gösteren 65 yaş üstü insanlarımıza,Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak yardım etmek. Apartmanların önüne telefon numaralarımızı yazarak onlar evden çıkmadan, ihtiyaçlarını elimizden geldiğince sağlamak istiyoruz. Bizde bu risk grubunda bulunan büyüklerimize kendi açımızdan gerekli önemlemleri alarak yardımcı olacağız. Risk grubunda yer alan belirli bir yaşın üstünde bulunan vatandaşlarımızı korumak için beşeri bir sistem kuruyoruz. Bu projemiz de bugün itibari ile İzmir’de bulunan 30 ilçe gençlik kollarımızın katılımıyla hayata geçmiş durumdadır. Cumhuriyet Halk Partili üyelerimiz eldivenlerini ve maskelerini kullanarak olabildiğince yardım etmeye çalışacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz böyle bir etkinliği yapıyoruz. Tabiki diğer partili arkadaşlarımız da bizim etkinliğimize destek vermek isterlerse kapımız açıktır. Sonuçta bu işin siyaseti yok. Bu isin Cumhuriyet Halk Partilisi, AKP’lisi, MHP’lisi yok. Bu virüsü birlikte yeneceğiz. Mahallenin ip atlayanları top oynayanları büyüdüler, mahallenin yaşlılarına sahip çıkacaklar" ifadelerini kullandı.

'HANGİ PARTİDEN OLURSA OLSUN...'

Öte yandan CHP Konak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve İz Web TV sunucusu Barış Özdil, "Bu çalışmayı siyaseti bir kenara bırakarak, toplumun ve büyüklerimizin iyiliği için yapıyoruz. Hangi partiden olursa olsun, hangi ideolojide olursa olsun tüm gençleri yaşadığı toprakları seven ve saygı duyan herkesi bu çalışmada bize destek olmaya çağırıyoruz. Büyüklerimiz bizim için çok kıymetli, onlar bizleri bu yaşımıza kadar ülkemize ve vatanımıza faydalı birer birey olarak büyütmek için çok çabaladılar. Şimdi onları korumak tüm gençlerin boynunun borcu. İhmalkarlık dolayısıyla hayatını kaybeden bir tane bile büyüğümüz olursa bu tüm Türkiye’nin acısı olur. Biz kendileri için çabalamaya, yorulmaya hazırız lütfen onlarda bu çağrılara kulak versinler ve evden dışarı çıkmasınlar. Biz onların iyiliği adına gece gündüz seferber olmaya hazırız" dedi.

Özdil, "Gerekli önlemlerin alınmadığı bir ülkede yaşıyoruz maalesef. Herkesin kendinden sorumlu olduğu bir yapının içerisinde daha çok toplum bilinci ile hareket etmek mecburiyetindeyiz. Bu zorlu günleri elbet atlatacağız. Ne kadar az zarar görürsek bu hepimiz için o kadar iyi. Biz kendi üzerimize düşen sorumluluğu almak adına bu çalışmayı başlattık. Herkesin desteğini bekliyoruz" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi