CHP Menemen İlçe Örgütü, Menemen'de kura sonuçlarına itiraz edilmesinin ardından seçimin iptal edilmesine yönelik bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Seçim iradesini yok saymak, hak ve hukuk tanımadan karar almak, Menemenlilerin nezdinde hiçbir meşruluğu olmayan, AKP zihniyetinin anti-demokratik tutumudur. Şunu anlıyoruz ki AKP’nin demokrasiden anladığı “kendilerinin seçilmesi” ile sınırlıdır" ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada, "CHP Millet İttifakı bünyesinde emek ve demokrasi güçleriyle yapılan seçimde Menemen Belediyesini açık ara kazanmıştır. Yaşanılan olumsuzluklar üzerine seçilen başkan görevden uzaklaştırılmıştır. Yasa gereği, Meclis Üyeleri arasında yapılan Başkan Vekili seçimini CHP Meclis Üyemiz Av. Deniz KARAKURT kazanmıştır. Devamında AKP adayı kura çekimini gerekçe göstererek “ seçime” itiraz etmiştir. İlgili mahkeme de “yürütmeyi durdurma” kararını vermiştir. Verilen kararın iptali için de yapılan başvuru red edilmiştir. Açık, şeffaf bir şekilde tamamı görsel kayıt altında olan seçim anına tüm Menemenliler izleyerek şahit olmuştur" denildi.

'CHP, özgürlüğün, demokrasinin, halkın, emekçilerin, kadınların gücüdür' ifadeleri kullanılan açıklamada, "Seçim iradesini yok saymak, hak ve hukuk tanımadan karar almak, Menemenlilerin nezdinde hiçbir meşruluğu olmayan, AKP zihniyetinin anti-demokratik tutumudur. Şunu anlıyoruz ki AKP’nin demokrasiden anladığı “kendilerinin seçilmesi” ile sınırlıdır. Tüm baskı unsurları ellerinde olduğundan, tüm karar verici kurumları ele geçirmişlerdir. Dolayısı ile, seçimle ele geçiremedikleri Menemen Belediyesini hukuksuzluğu hak gören bir anlayışla ele geçirmeye çalıştıkları aşikardır. Ayrıca sürecin tamamına bakıldığında Menemenlilere yaşatılan tek parti iktidarının dayattığı demokrasi ve halk karşıtlığıdır. Hilelerine hukuku, adaleti alet ederek gasp etmeye çalıştıkları ise Menemen halkının iradesidir. Öyle ki bu usulsüz-zorba dayatmalar AKP’ye oy vermiş sağduyulu Menemenlilerin vicdanında dahi tasvip edilmemektedir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "CHP Menemen İlçe Örgütü olarak, Menemenlilerin iradesini gasp etmeye dönük AKP’nin her türlü ayak oyunlarını her platformda teşhir etmeye devam edeceğiz. Asla sessiz kalmayacağız! İlgili seçime AKP adayı tarafından yapılan itiraz “Başkan Vekili” seçiminin iptaline yöneliktir. İdari işlem bütünlüğü ele alındığında “seçimi” ve “kura”yı ayrı görmek HUKUKSUZLUKTUR. Bu bütünlük içerisinde mahkemenin vereceği karar beklenmektedir. Şu unutulmamalıdır ki Menemen CHP ile özdeşleşmiş bir Kubilay emanetidir. CHP Millet İttifakı ve demokrasi güçleriyle sadece Menemen’e değil tüm ülkeye demokrasiyi, barışı, adaleti getirecek ve yaşatacaktır. Menemen Belediyesi CHP'nindir' denildi.

Editör: Haber Merkezi