Yalı Mahallesi Ayşe Mayda Spor Tesisleri yanında yer alan Sivil Toplum Kuruluşları Merkezi’nde sekiz STK’na yer verildi. Merkezin hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, CHP Parti Meclis üyeleri Mustafa Moroğlu, Özkan Yıldız, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, Karadeniz Dernekleri Federasyonu Konfederasyonu Başkanı Hızır Murtezaoğlu, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI”

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, STK’ların demokrasinin en önemli yapı taşları olduğunu belirterek, “Ne zaman STK’lar ‘Bizim sözümüz dinleniyor’ derse işte o zaman demokrasi var demektir. En güzel yönetim biçimi birlikte yönetimdir. Sadece İzmir’de beş bine yakın hemşeri derneği var. Aynı ilin hem ilçe hem de köylerinin bile dernekleri var. Yöneticiler bütün derneklerin taleplerini karşılaması çok zor. Ancak ben belediye başkanımızı yürekten kutluyorum. Güzelbahçe’deki bütün STK’lara sahip çıkıyor, destek oluyor” diye konuştu.

Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, güçlü STK’ların olduğu yerlerde çok iyi işlerin başarılacağını belirterek, “STK’ların el ele vererek, kaymakamlık, kamu kurumları ve belediye ile el ele vererek çalışmaları halinde ilçenin sorunları kolay çözümlenir” dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de “Seçim bildirgemizdeki vaatlerimizden birini daha yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Daha geniş kapsamlı STK köyünü Kahramandere Mahallesi’nde yapmayı planlıyoruz” dedi.

“BİRLİKTE ÜRETMEK VE YÖNETMEK İÇİN”

Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar da ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının böylesine bir merkezde toplanmasına öncülük edenlere teşekkür etti. Parlar, “Birlikte üretmenin, birlikte yönetmenin modelini geliştiriyoruz. Derneklerle birlikte güzel projelere imza atacağız” dedi.

STK Merkezi’nin yapımına katkıda bulunan Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Hızır Mürtezaoğlu da “Dernekler ne kadar özgürleşirse, toplum da o kadar özgürleşir. Buradaki çalışmamız diğer ilçelere örnek olsun. Fırsat verilirse, İnciraltı’na da İzmir ili düzeyindeki STK’ların yer alacağı bir merkezin kurulmasına katkıda bulunmak istiyorum” dedi.

Törende STK’lar adına konuşan Yarımada Güçbirliği Derneği Başkanı Süleyman Gümüş, STK’lara sahip çıktığı ve yer verdiği için Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye teşekkür etti.

Daha sonra bütün katılımcılar STK Merkezi’nin açılış kurdelasını kesti. Başkan İnce, bütün STK’lara ofislerine asmaları için birer Atatürk portresi ve saat hediye etti.

Editör: Haber Merkezi