TUGAY CAN / İZ GAZETE - Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatile girmesi ile birlikte milletvekilleri de büyük oranda seçim bölgelerine döndü. Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Milletvekilleri’ne koronavirüs salgını sürecinde uygulanması önemli hususlar yazılı olarak aktarıldı. Partide gerçekleşen son MYK toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi grubunun sahada sosyal mesafeyi koruyarak görünür olması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

YOKSUL AİLELERİ ZİYARET!

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç, Engin Altay ve Özgür Özel tarafından Cumhuriyet Halk Partili Milletvekilleri’ne yazılı olarak aktarılan metinde ayrıca koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yoksul aileleri ziyaret etmenin önemine değinilirken; ayrıca milletvekillerinden yoksul mahallelere yardımların gidip gitmediğinin takip edilmesi gerektiği aktarılıyor. Herhangi bir aksaklık yaşanması halinde ise yerinde müdahale etmenin önemine dikkat çekiliyor.

İz Gazete’nin edindiği bilgiye göre; söz konusu yazıda ayrıca şehirde partili bir belediye başkanının bulunmaması halinde ise salgın sürecinde yaşanan aksaklıklara ilişkin kaymakam ve vali ile görüşme yapılabileceği kaydediliyor.

Metinde sosyal mesafe ve maske kullanımı gibi koronavirüs ile mücadele kapsamında sıklıkla kullanılan önlemlerden kesinlikle taviz verilmeyeceğinin belirtilmesi dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi