OBEN ULU - Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun konuşmalarında sık sık hizmet olarak görmediği ve “Hizmetsizlik Dönemi” olarak nitelediği önceki yönetimin gerçekleştirdiği projeler, stratejik planda belediyenin güçlü yanları olarak tanımlandı.

Her konuşmasında önceki dönem hiçbir iş yapılmadığını vurgulayan ve ‘Hizmetsizlik Dönemi’ olarak adlandıran Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, son meclis toplantısında onaya sunulan Stratejik Plan’da geçmiş dönemin hizmetlerini Bergama Belediyesi’nin güçlü yanları olarak gösterdi. Ayrıca önceki yönetimin hazırlayıp bıraktığı projeler ise “Hedeflenen Projeler” olarak yer aldı.

BAŞARI STRATEJİK PLANDA İTİRAF EDİLDİ

Bergama Belediyesi’nin çiçeği burnunda AKP'li yeni yönetimi geçen altı ayın ardından stratejik planı meclis onayına sundu. Geçen hafta Perşembe günü sunulan plan oy çokluğuyla kabul edildi. CHP’li önceki yönetimin gerçekleştirdiği projeler; “Hizmetlerde çeşitliliğe olanak sağlayabilecek çok sayıda kültür merkezinin bulunması”, “Farklı dallarda sportif faaliyetlerin yapılabileceği güçlü bir hizmet altyapısı bulunması”, “Eğitime destek amaçlı yürütülen faaliyetlerde kullanılabilecek nitelikli yapıların bulunması”, “Her yaşa eğitim olanağı sunan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesi”, “Engellilerin mesleki eğitimine katkı koymak, sosyal hayata katılımlarını arttırmak amacıyla Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’nin etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesi”, “65 yaşın üzerindeki yaşlıların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik Evde Bakım hizmetlerinin etkin bir şekilde hizmet vermeye devam etmesi”, “Kentin ana sorunu haline gelen otopark sorununa katkı koyacak Bergama Belediyesi Zafer Katlı Otoparkının hizmete girmesi”, “Kültür sanat faaliyetlerinin etkin ve konforlu bir şekilde her mevsim yapılabilmesi için Kültür Merkezi’nin hizmete girmesi” ve “Tarihi değere sahip yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılması” belediyenin güçlü yanları olarak gösterildi.

Raporda ayrıca “Sosyal belediyecilik anlayışının yerleşmiş olması” ibaresiyle önceki yönetimin bu konuda sürdürdüğü politikaların başarısı itiraf edildi. “Alt gelir grubunda bulunan vatandaşlara yönelik sosyal yardımların etkin şekilde yürütülmesi” ibaresiyle ise bu çalışmalar adeta tescil edildi.

HEDEFLENEN PROJELER

Önceki yönetim tarafından hazırlanan “Bergama Belediyesi Sarıcalar Mahallesi Güneş Enerjisi Santrali (GES)”, “Cumhuriyet Meydanı düzenlenmesi”, “Selinos Deresi Islahı ve Çevre Düzenlenmesi” ve “Parşömen Müzesi” hedeflenen projeler arasında gösterildi. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun seçim vaadi olarak söylediği birçok proje ise stratejik planda yer almadı.

EĞİTİMDE ÖĞRENCİ SAYISI TEHDİT OLARAK YER ALDI

Meclisin onayından geçen stratejik planda “Okul dersliklerindeki ortalama öğrenci sayısının normalin çok üstünde olması” tehditler bölümünde yer aldı.

ÖNCEKİ DÖNEM NELER YAPILDI?

Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve yönetiminin görevde bulunduğu süre içerisinde Bergama’ya; Futbol Akademi Tesisleri, Bergama Kültür Merkezi, Katlı Otopark, Erdal Önder Kapalı Spor Salonu, Taziye Evi, Aquapark, Tenis Kortları, Bergama Araştırmaları Kütüphanesi, Kapalı Hayvan Pazarı, Atık Su Arıtma Tesisi, Dursunbey ve Kestel Köprüleri, Engelli Dostu Maltepe Kahvehanesi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Bal İşleme Paketleme Tesisi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Hasta Yakını Konuk Evi gibi tesisler kazandırıldı.

Ayrıca eski Sümerbank Tekstil Fabrikası eğitim kampüsüne dönüştürüldü. 2007 yılında başlanılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi 2010 yılında tamamlandı. Kısa bir sürede Bergama’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması sağlandı. Bergamalılar için nostaljik önemi yüksek olan Çamlıpark, Fevzipaşa ve İslamsaray Mahallesi Cemevi ile Bayatlı Camii projelerinin yapımı başlatıldı. Onlarca tarihi yapı restore edildi. “Bergama Ticaret Merkezi”, “Güneş Enerjisi Santrali”, “Selinos Deresi ve Islahı”, “Parşömen Müzesi” ve “Atmaca Kültür Merkezi” projeleriyse hedeflenip yapıma hazır bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi