CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Torbalı Devlet Hastanesi'nde bir koronavirüs hastasının SGK kaydı olmaması nedeniyle iyileşmemesine rağmen taburcu edildiğini açıkladı. Hastaya 1.632 TL fatura çıkarıldığını belirten CHP'li vekil, "Koronavirüs tedavisi ücretsiz’ diyerek milleti kandırmayı bırakın da gerçekleri söyleyin artık" dedi. 

İzmir Valiliği'nden ise konuyla ilgili açıklama geldi. Valilik yaptığı açıklamada, hastadan herhangi bir ücret talebi olmadığı, sadece taburculuk için tutanak tutulduğu ifade edildi. İşte o açıklamanın tamamı:

"13.01.2021 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan, Torbalı Devlet Hastanesi’nde Covid-19 tanısı ile tedavi gören hastadan tedavi ücretlerinin istendiği ve parayı ödemeyince tutanakla taburcu edildiği ile ilgili haberlere istinaden basın açıklaması zorunluluğu doğmuştur.

Sözkonusu hastanın Covid-19 tanısı ile 3 gün süreyle Torbalı Devlet Hastanesinde takip ve tedavisi yapılmıştır. Bu süreçte hastane idaresi tarafından kendisinden herhangi bir ücret talep edilmemiş olup konu taburculuk sırasında durumun servisteki personellerince tutanak altına alınmasından ibarettir. Sağlık Bakanlığımızın ve yerel idarenin sosyal güvencesi olmayan Covid-19 tanılı hastalardan ücret talebi yönünde bir uygulaması bulunmamaktadır"

Editör: Haber Merkezi