SERAP ATKAN / İZ GAZETE - Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de 2 Temmuz 2013’te polisler ve eli sopalı esnaf tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 38 günlük yaşam mücadelesinin ardından 10 Temmuz’da yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz bugün 5. Ölüm yıldönümünde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir siyasetçileri tarafından sosyal medya hesaplarından anıldı.

İzmir CHP Milletvekili Kani Beko üzüntüsünü belli ederek paylaştığı fotoğraf üzerinden ''Öldüm vurmayın derken atılan o son tekmeyi unutma unutturma! 10 Temmuz 2013''  dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç Twittir hesabından‘’Ölümün her türlüsünü gördü bu coğrafya. Acının her türlüsünü yaşadı, Ama seninki bir başkaydı... Katilini/katillerini tanıyoruz...’’ dedi.

Öte yandan İzmir 2. Bölge CHP milletvekili Mahir Polat ise kazım koyuncunun şiirini paylaşarak ‘’Boynuna o yeşil fuları sarma çocuk Gece trenlerine binme, kaybolursun sokaklarda mızıka çalma çocuk vurulursun.. Daha 19 yaşında düşlerinde özgür dünya’’ diyerek üzüntüsünü ifade etti.
 


Eski CHP Milletvekili Mustafa Balbay ise bir fotoğraf paylaştı.Katledilişiniz 5.yılını anarak, Geleceğin, gezi aydınlığı ile geliceğini belirtti.
 



Chp’li Vekil Murat Bakan da payşatığı tweet'de  Ali İsmail Korkamaz fotoğrafını paylaşarak ‘’Düşlerinde özgür dünya’’yazdı. 

 


 

Belediye başkanları sosyal medya hesapları üzerinden Korkmazı ananlar arasındaydı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Ali İsmail korkamaz’ın mücadelesini selamladı. Arslan:  ‘’Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de katıldığı bir yürüyüş sonrasında bir grup katil tarafından saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren üniversite öğrencisi
Ali İsmail Korkmazı özlemle anıyor, ülkesi adına verdiği mücadeleyi saygıyla selamlıyoruz.’’ dedi.


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise paylaştığı video üzerine sanki hiçbir şey uyaramaz içimizdeki sessizliği ne söz, ne kelime, ne hiçbir şey’’ yazdı.