Çocukların uyuşturucudan dolayı adeta “Zombi” gibi gezdiklerini ifade eden Purçu; Hükümetin bu mahallelerde neden gelip tespit yapmadığını sordu ve duruma isyan etti.

Geleceğe umutla bakmak isteyen minik yüreklerin olduğu yerde büyüklerin uyuşturucu bataklığında olduğunu belirten Purçu ; Tepecik mahallesinde yaşayan her 100 gençten yaklaşık 90’nın uyuşturucu bağımlısı olduğunu vurguladı.

ROMAN MAHALLESİNDE ANNELER FERYAT EDİYOR

Roman mahallelerinde uyuşturucu sorunlarının en üst seviyeye geldiğini vurgulayan Özcan Purçu, ‘’Mahallelerimizde uyuşturucu hat safhada. Ben bunu mecliste dile getirdi. Önerge ve kanun teklifi verdim. Yüzdelik oranlarını belirleyip, araştırılmasını istedim. Kabul edilmedi. İçicilerin cezalandırılması için kanun teklifi verdim, yine reddedildi. Uyuşturucunun en büyük sebeplerinden bir tanesi kanuni yetersizliklerdir. İçen insanlara ceza verilmemesi en büyük sebeplerden biridir. Satıcıların çoğu da bu yüzden serbest kalıyor. Polisin önünde içenler var. Restoranlarda, sokaklarda içen var. Gittiğimiz mahallelerde uyuşturucu ve madde bağımlılığı oranı yüzde 90’larda. Hiçbir hükümet yetkilisi bunları neden tespit etmiyor?’’ dedi.

VATANDAŞ ÇÖZÜMÜ UYUŞTURUCUDA BULUYOR

Tepecik Mahallesindeki muhtarlıkta icra kağıtlarının arttığına değinen Purçu; artan kabaran icra dosyaları nedeniyle muhtarların evlere ulaştırmakta bile zorlandığını söyledi.

Faturasını, kirasını, çocuğunun servisini ödeyemediği için icra gelen vatandaşın bunaldığını belirten Purçu; ümidini yitirenlerin uyuşturucuya yöneldiğini, bununla sahte mutluluk arama çabası içinde olduğunu belirtti.

Purçu; sahipsiz olan mahalleler için acilen tedbirler alınmasını istedi.

EGE POSTASI

Editör: Haber Merkezi