CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'la olan görüşmede, çam fıstığında ki verim düşüklüğünün sebeplerinin araştırılması ve üretimin geliştirilmesine yönelik bir çalışmanın bölge halkı için önemini dile getirerek, “Alın teri ile gece gündüz çalışan, emek veren, üreten çiftçimizin her zaman yanındayız” dedi.

Çam Fıstığı Araştırma ve Koruma Enstitüsü kurulması hakkında kanun teklifi verdiğini belirten Mahir Polat, “Üreticilerinin desteklenmesi amacıyla bir araştırma ve koruma enstitüsü kurulmasını teklif ettim. Ancak AKP ve MHP oyları ile reddedildi’’ şeklinde konuştu.

CHP’li Polat, ülkedeki çam fıstığı üretiminin yüzde 80’inin Kozak Yaylası’nda gerçekleştiğini söyleyen CHP’li Polat, “Kozak Yaylası’nda 10 yıl önce yılda 1000-1200 ton civarında olan çam fıstığı üretimi bugün 150-200 ton seviyesine kadar gerilemiştir” dedi.

BÖLGE ZİYARET EDİLECEK

Kozak Yaylası muhtarları ile çam fıstığında ki verim düşüklüğün sebeplerinin araştırılması ve üretimin geliştirilmesine yönelik bir çalışmanın başlatılmasını talep ettiklerini belirten Polat, “En yakın zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve Karşıya Belediye Başkanımız Cemil Tugay ile birlikte bölgeye bir ziyaret gerçekleştirip sorunun çözümü ve bölge halkının refahının sağlanması amacıyla çalışmalarımızı başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi