Bozköy tüzel kişiliği mülkü iken Bütünşehir Yasası ile Aliağa Belediyesine geçen 212 parsel numaralı 35500 m2’lik ve 1455 parsel numaralı 9684 m2’lik araziler; Belediye Başkanlığınca küçük miktarlı borçlara teminat gösterilerek icra yoluyla satılabilecek duruma gelmişti. Bu arazilerden 1455 parselin icradaki işlemleri devam ederken, 212 parselin ise 22 Şubat tarihinde satışına karar verilmişti. 

KONUYU DURMAZ KAMUOYUNA DUYURDU

Bu konu CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz tarafından kamuoyuna duyurulmuş ve Belediye Başkanının icra yoluyla araziyi belediye meclisinin yetkisi dışında, haksız bir şekilde satmaya çalıştığı belirtilmiş, gerçek değeri 40 -50 milyon lira olan bu arazinin icra yoluyla 10 milyon lira civarında bir fiyata satılarak kamunun zarara uğratılacağı söylenmişti.

GÜNGÖR, DENİZ VE ÖZTÜRK YARGIYA TAŞIDI

Aliağa Belediye Meclisi de bu gelişmeler üzerine 8 Şubat 2018 tarihli toplantısında, tüm üyelerinin oy birliği ile 212 parsel üzerinde bulunan haczin kaldırılarak icradan satışın durdurulması için belediye başkanına bankadan 1 milyon 600 bin lira borçlanma yetkisi ve görevi vermişti.  212 parselin icradan satışının yapılacağı 22 Şubat gününden bir gün öncesinde Belediye Başkanlığının dosya borcunu hala kapatmadığını ve 212 parselin icradan satılacağını gören CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Erol Güngör, Ulviye Öztürk ve Bahar Deniz yargıya başvurdular.

Başvuru sonucunda Aliağa İcra Hukuk Mahkemesi, satıştan saatler önce, 21.02.2018 günü akşam saatlerinde verdiği kararla 212 parselin satışını tedbiren durdurdu.  Bu nedenle 212 parselin 22 Şubat günü icradan yapılacak olan satışı gerçekleşmedi.   

GÜNGÖR "KASADA PARA YOKSA BANKADAN KREDİ ALINARAK ÖDENEBİLİR"

Konu hakkında görüşüne başvurduğumuz CHP Belediye Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Erol Güngör, “ Hayırlısı olsun, yargının takdiridir. Son ana kadar meclisimizin verdiği görev doğrultusunda dosya borcunun belediye başkanlığınca kaldırılmasını bekledik. Ancak bu yapılmayınca, bu satışla bir kamu zararı oluşmaması için yargıya başvurduk. Yargı satışın tedbiren durdurulması kararı verdi. Öte yandan parsel üzerinde icra işlemi bulunan alacaklılarda mağdur olmayacaklar. Belediye Başkanlığı bu dosya alacaklarını da, eğer kasasında parası yoksa bile meclisin verdiği görev doğrultusunda bankadan kredi alarak ödeyebilir.” dedi.

KUZEYEGEHABER

Editör: Haber Merkezi