Açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, “ Buradan tüm Türkiye’ye bir sözümüz var. Gezi’de kaybettiğimiz yol arkadaşlarımızı öldüren diktadan 24 Haziran’da hesap soracağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Nazım Hikmet Ran’a da değinen Başkan Uyan, “Size Buca’dan Nazım Hikmet dizeleriyle seslenmek istiyorum. 24 Haziran’da kurulacak aydınlık yarınların daveti bizim. Bu davet bizim” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

CHP’nin gençlere yönelik seçim vaatlerini İzmir’den duyuran Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz konuşmasında Gezi Direnişi ve partinin gençlik politikalarına değindi. Konuşmasına İzmir’in tarihsel önemine vurgu yaparak başlayan Başkan Emre Yılmaz, “Bugün İzmir’deyiz. Yerli ve milli mücadelenin başkenti olan, Hasan Tahsin’in ilk kurşunu attığı kentteyiz. Buradan diktatörün erken seçim çağrısına icabet ediyor, 24 Haziran’da diktatörü o koltuktan göndermeye söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

Oy kullanacak genç seçmenlere sandığa gitme çağrısı yapan Başkan Yılmaz, “ Biz gençler sandığa gidersek, memlekete yeni bir hikaye yazarız. Çünkü diktatörün en büyük korkusu biz gençleriz” dedi.

Gençlerin üniversitelerin bölünmesine izin vermeyeceğine vurgu yapan Başkan Emre Yılmaz, “Ülkemizde 8 milyon genç seçmen var. Biz bu gençleri 31 Mayıs’ın sabahından, Taksim’den, Gezi Parkı’ndan tanıyoruz. Bizim tanıdığımız gençler üniversitelerini bölenden, sınav sorularını çaldırandan, hangi şortu giydiğine karışandan ve saat kaçta yurtta olması gerektiğine karar veren diktadan hesabı 24 Haziran’da sorar” ifadelerine değindi.

Konuşmasının devamında CHP’nin gençlere yönelik seçim vaatlerini açıklayan Başkan Yılmaz, sözlerine Nazım Hikmet Ran'ın dizeleriyle son verdi.

Konuşmaların ardından CHP Güzelbahçe İlçe Gençlik Kolları Başkanı Devrim Seyrek’in sahne aldığı konserde sürpriz bir olay yaşandı. Başkan Ozan Uyan, Seyrek’in söylediği türkü eşliğinde gençlere Ahmed Arif’ten bir şiir ile seslendi. Gençlerin ilgisini ve beğenisini toplayan etkinlik CHP Buca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Can İrat’ın teşekkür konuşması ve iftar yemeği ile son buldu.

EGE'DE BİRGÜN

Editör: Haber Merkezi