Kılıç mesajında, huzurlu ve mutlu bir ortamda yaşamanın tüm insanlığın hakkı olduğunu, her insanın ayrı bir değer taşıdığını ifade etti.

CHP'li Kılıç mesajında şunlara yer verdi: "İnsan haklarının anayasası olarak tanımlanan İnsan Hakları Evrensel Beyanname’sinin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmesiyle bütün insanlığın ortak değerleri güvence altına alınmış, temel hak ve hürriyetlerin kullanılması bir ölçüde kolaylaşmıştır.

İnsanın en doğal hakkı olan yaşama hakkından, kişi hürriyetine, adil yargılanmadan, sosyal güvenliğe kadar tüm insanlığı kapsayan bu haklar ülkemizde 1949 yılında Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak iç hukukumuzun bir parçası haline getirilmiş, diğer taraftan da Anayasa ve Kanunlarla koruma altında alınmıştır.

İnsan hakkı; insana her şeyden önce “insan olduğu için” verilmiş asli haktır. Bütün insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin sadece insan olmasından dolayı onurlu bir yaşam sürmesi bizim en büyük arzumuz, en büyük sorumluluğumuzdur.

Her türlü ayrımcılığı reddeden, insanı baş tacı yapan, bütün renk ve desenleriyle birlikte yaşamanın en güzel örneklerini sergilemek, insanlığa örnek olmak asli görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 10 Aralık İnsan Hakları Gününü ve takip eden hafta içerisinde kutlanan İnsan Hakları Haftası’nın tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın ‘Dünya İnsan Hakları Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum."

Editör: Haber Merkezi