İZ GAZETE - CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Çorlu'da yaşanan facia ile ilgili açıklama yaptı. Beko, yaptığı açıklamada ihmallere dikkat çekerek, siyasi iktidarın insan hayatına değer vermediğini belirtti.

Beko yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Çorlu yakınlarında 10 kişinin öldüğü, 73 kişinin yaralandığı elim tren kazasıyla ilgili Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Hasan Bektaş'ın aktardığına göre, yolların rutin kontrolünü yapan yol bekçisi kadrosu beş yıl önce kaldırılmış. Sebep, emniyet tedbirlerinin 'maliyetli' görülmesi. İşi bilenler, yani işin emekçileri çok net söylüyor: "Yol bekçileri olsaydı böyle bir kaza olmazdı."

Bu acı kaza da bir kez daha gösterdi ki, insan hayatı ülkemizdeki en ucuz şey! Maalesef siyasi iktidar, insan hayatına zerre değer vermiyor. Tıpkı yarın karar duruşması görülecek olan Soma Katliamı'nda olduğu gibi, ortada ihmaller zinciri olmasa, hemen yayın yasağı da gelmezdi

Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, tüm yakınlarına ve ülkemize başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dilerim. Çok üzgünüm. Bu kazanın ve davaların takipçisi olacağız."

Editör: Haber Merkezi