İZ GAZETE- CHP İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, yaptığı yazılı açıklamada, bir yandan 9 Eylül'ü anarken, diğer yandan 18 yıllık AKP iktidarının ülkeyi yönetme biçimini eleştirdi. Akdemir, işine yarayacak bir şeyler bulmak adına çöpün içine girmiş çocukların bir fotoğrafını paylaşarak, "Aylardır en kötüsünü geride bıraktık diyen, bozuk plak gibi aynı nakaratı okuyan çokomelli beyefendinin ve şürekâsının yarattığı ülkenin resmi budur" diye konuştu.

İşte Akdemir'in o açıklaması:

"26 Ağustos 1922’de yani 98 yıl önce İzmir’i kurtaranlar ülkemizi büyük bir atılım sürecine geçirmiş, Türkiye o dönemlerde en hızlı kalkınan ilk üç birinden biri konumuna getirmiştir. Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları medeniyet yolunun kilometre taşlarını sabır ve azimle bir bir yerine koyarken arkalarında şehitler, acı, elem, gözyaşı bırakmış…

Bugün 9 Eylül dostlar, 
Milli mücadelenin mimarlarının yolundan gidenler olarak bizler şu aşağıda gördüğünüz resimde yer alan çocukların durumundan mesulüz… Çöpten kâğıt, ekmek, plastik kutu ya da her neyi topluyorsa toplayan, abisini bekleyen kız kardeş için içimizi yakmalıyız. 

'ÇOKOMELLİ BEYEFENDİNİN YARATTIĞI RESİM BUDUR!'

"Ülkemizin kurucusu olan, devrimin siyasi örgütü olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütünün küçük bir parçası olarak, aylardır en kötüsünü geride bıraktık diyen, bozuk plak gibi aynı nakaratı okuyan çokomelli beyefendinin ve şürekâsının yarattığı ülkenin resmi budur. 

Milyarlık sarayların, milyonluk arabaların içerisinde keyif çatanlar, bu ülkede bir SMA tedavi merkezi kurmayı neden akıl etmezler? Halkımız Covid- 19 aşısının bulunmasını neden ABD’den, İngiltere’den, Almanya’dan, Rusya’dan, Çin’den bekler? Salgın sürecinde ekran başında ders görmesi gereken bu çocuklar neden çöp konteynırında dolaşırlar?

Bilimsel bir şelalenin altında sadece zenginlerin yaşadığı bu dünyada, düzeni değiştirmek için, bilim halk içindir, fakirlik kötüdür, eğitim ve sağlık halkın hakkıdır, Urfa’da çöp toplayan bu çocuklar da Karşıyaka’da yaşayan çocuklar da bu ülkenin geleceğidir, çikolata her çocuğun hakkıdır, öğretmenler siyasetçilerden daha değerlidir demek zorundayız. "

'YURDUMUZA BORCUMUZDUR'

"Ülkemizi kurtaranlara layık olmak için, bir İngiliz’in, Amerikalı’nın, Alman’ın çalıştığından 3 kat daha fazla çalışmak ve çocuklarımıza daha güzel bir dünya, daha güzel bir ülke bırakmak için çok çalışmalı, az zamanda çok ve büyük işler yapmak mecburiyetindeyiz. Bu, Cumhuriyet Halk Partili olmanın gereği ve sorumluluğu ve bizi yetiştiren yurdumuza borcumuzdur… "

Akdemir, yazılı açıklamasının sonuna, Nazım Hikmet'in 'Güneşi İçenlerin Türküsü' adlı şiirinden bir parça iliştirdi.

"9 Eylül’ümüz kutlu olsun…

Düşmesin bizimle yola
Evinde ağlayanların 
Gözyaşlarını boynunda ağır bir
Zincir gibi taşıyanlar!
Bıraksın peşimizi
Kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar!
Akın var,
Güneşe akın,
Güneşi zapt edeceğiz.
Güneşin zaptı yakın!"

Editör: Haber Merkezi