CHP Konak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Barış Özdil, koronavirüs sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve CHP Konak İlçe Örgütü olarak yoğun çalışmalarla vatandaşa ulaşmaya, yardım elini uzatmaya devam ettiklerini dile getirerek, “Elimizden geldiğince sürece katkı koymaya çalışıyoruz. Özverimiz çok yüksek, inanılmaz bir dayanışma havası hakim, tüm örgütümüzle çok iyi bir şekilde organize olduk” dedi. İhtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmak için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştıklarını dile getiren Özdil, Konak ve Büyükşehir belediyelerinin de salgının yayılmasını önlemek amacıyla dezenfekte çalışmalarına hız kesmeden devam ettirdiğini vurguladı.

'SOKAKTAKİ CANLARI UNUTMUYORUZ'

Sokak hayvanlarının bu süreçte aç kalmaması ve diğer ihtiyaçları için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Özdil, “İzmir halkı evde kal kuralına uyarken bir yandan belediyelerimiz sokaktaki hayvanlar için seferberliği sürdürüyor. Bizim Konak gençliği olarak şansımız genç bir ilçe başkanına sahip olmak. İlçe Başkanımız sayın Çağrı Gruşçu, bizim hem başkanımız hem abimiz konumunda olduğu için kendisiyle çok rahat iletişim kurabiliyoruz, projelerimize karşılık buluyoruz. Kendisi de yine aynı şekilde belediye başkanımız Sayın Abdül Batur’la her zaman iletişim halinde ve koordineli hareket ediyorlar. Böyle bir ortamda biz gençlerinde verimi artıyor doğal olarak. Büyükşehir belediye Başkanımız Tunç Soyer süreci en iyi yöneten Büyükşehir belediye başkanlarından bir tanesi. Bugün ulaştığım verilere göre 60 bine yakın erzak vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Onun yanı sıra pazar günü İz Gazete önderliğinde halkın bakkalı ile ilgili güzel bir bağış kampanyası gerçekleştirildi. Bu sayede 26 bine yakın koli satışı gerçekleşti. Çok ciddi rakamlardan bahsediyoruz bu noktada. Tarım bu günlerde büyük sekteye uğramış durumda hasat vaktinde çiftçilerimize yardım etmeleri için bir gönüllü ağı oluşturuldu ve 432 gönüllü çiftçimizle omuz omuza olacak. Maskematik uygulaması çok beğeni topladı” diye konuştu.

Ayrıca Özdil, Türkiye gündeminde koronavirüs tedbirlerinin yavaş yavaş gevşetilmesine bağlı olarak sınavların erken bir tarihe alınmasını da eleştirerek, “Bu atmosferde bir sınava hazırlanmak ve başarılı olmak mümkün değil. Sınavın tarihini bu kadar sık değiştirmek öğrencilerin motivasyonunu iyice bozdu” dedi. Özdil sözlerini şu şekilde tamamladı; “Biz bu süreçte gençler olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Her şeyden önemlisi ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan yardımcı oluyoruz. Çünkü bu virüs AKP’li, CHP’li, HDP’li diye bakmıyor, zengin fakir ayırt etmiyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Gençleri olarak her sokağa, her mahalleye girmeye devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi