Gençlik Kolları Başkanı Okan Uslu, Yönetim Kurulu ve Eylem Etkinlik Komisyonu tarafından sokakta yaşayan hayvanlara karşı duyarlılık oluşturmak, hayvan hakları konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlik sırasında şehrin çeşitli noktalarında mama ve su dağıtımı yaptılar.

Başkan Okan Uslu, Nisan başından bu yana devam eden 'Can Canı Unutmaz Kampanyası'na değinerek, "Konak'lı hemşerilerimizden beklentimiz, bu zorlu süreçte onları unutmayıp, kapımızın önüne su ve mama koyarak, onlar için hayatı kolaylaştırmayı sağlamanızdır. Hepimiz evrenin birer parçasıyız, bu yeryüzünde hep beraber yaşıyoruz. Bu sıkıntılı günlerde sokaktaki dostlarımızı unutmayalım. Kampanyamıza mama yardımı desteklerinizi bekliyoruz.

Ayrıca, Milletvekillerimiz tarafından uzun zamandır Meclisimize sunulan 'Hayvanları Koruma Kanunu'nun cezalara ilişkin 28'inci maddesinde değişikliğinin geçmesini talep ediyoruz. Milletvekilimiz Zeynel Emre'nin teklifine göre  kanunda, sahipsiz ya da güçten düşmüş hayvanları, 3285 sayılı Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanununda öngörülen durumlar dışında öldürenler ile “Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek” suçunu işleyenler, 2 yıldan 5 yıla kadar hapse mahkum edilecek. Mevcut düzenlemede, bu iki suç için para cezası uygulanıyor. 

Her bir canın yaşam hakkı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimiz ile yaşam haklarının savunucu olmaya devam edeceğiz."dedi

4 FARKLI KANUN TEKLİFİ ACİLEN YASALLAŞMALI

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, 4 Ekim Hayvan Hakları Günü ile ilgili "Umarım bu 4 Ekim hayvan hakları için bir milat olur. Hayvan dostlarımızın haklarını teslim etmek, sadece bir gün değil 365 gün hayvan hakları günü olması için CHP’nin meclise taşıdığı hayvan hakları ile ilgili kapsamlı düzenleme öngören 4 farklı kanun teklifi acilen yasallaşmalı" dedi. 

Başkan Gruşçu sözlerine “Doğada varolan tüm canlılar bize emanet. Yaşamlarını ve varlıklarını sürdürebilmelerini sağlamak hepimizin görevi. Birlikte yaşıyoruz,  eşit uyum içinde bir yaşam kültürünü mümkün kılacağız.” şeklinde devam etti. 

Pandemi sürecinin başından beri sürdürdükleri Can Canı Unutmaz  kampanyasına gençlerin hassasiyetle yaklaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Gruşçu, kampanyayı tüm yıl boyunca devam ettireceklerini ve hayvan hakları konusunda ilçe başkanlığında bir komisyon kurarak titizlikle süreci takip edeceklerini belirtti.

Etkinliğe Gençlik Kollarının yanı sıra, Konak Belediye Meclis Üyesi Sibel Hür ve İlçe Ana Kademe Yöneticileri de katılarak destek oldular.

Editör: Haber Merkezi