CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil BALYELİ'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

01 Ağustos 2022 tarihinde yapılan Kemalpaşa Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısının gündem maddelerinden biri Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyetine 2 asil 2 yedek üye seçimi yapılması maddesiydi.
 
​Maddenin görüşülmesi sırası geldiğinde, hazır bulunan 30 meclis üyesi ve bir de Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı olmak üzere toplam 31 oy kullanılmak suretiyle seçim gerçekleştirilmiştir. ​Oylar Kemalpaşa Belediyesi yetkilileri tarafından sayılmış ve yapılan sayım sonucu asil üyelik adaylarından, Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı ve Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Nejat Özden 16 şar oy, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis üyesi Metin Yaşar ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyesi Canip Han 15 şer oy almışlardır.   Yedek üyeliklerin sayımında ise, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Muharrem Bayraktar ile İyi Parti Meclis Üyesi Hüseyin Kalıpçı 16 şar oy, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi Şeğmus Er ile Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Sedanur Özer 15 oy almışlardır. ​Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Metin Yaşar ile Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Canip Han’ın itirazı üzerine, tüm grup başkan vekillerinin nezaret ve gözetiminde oylar ikinci kez sayılmış ve sonucun değişmediği yine bu kişilerin de kabul etmesi üzerine açıklanmıştır.
 
Meclis Başkanı olan Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı tarafından sonuçlar okunmuş ve asil üyeliklere Rıdvan Karakayalı ile Nejat Özden’in, yedek üyeliklere de Muharrem Bayraktar ile Hüseyin Kalıpçı’nın seçildiği canlı yayında tüm Kemalpaşa kamuoyuna ve meclis üyelerine duyurulmuş ve Kemalpaşa Belediyesi  Meclis Kararı olarak zabıtlara işlenmiştir. ​Belediye Meclisi oturumunun tamamı canlı yayınlanmış ve tüm bu yaşananlar, belediye meclis kararı olarak alınmıştır.
 
​Belediye Meclisince alınan kararlar yasal kararlar olup iptal ve itiraz süreçleri yine yasal mevzuatça düzenlenmiştir. ​Yargı mercileri dışında hiç kimsenin meclis iradesi ile alınan kararı değiştirme veya yok sayma yetkisi yoktur. ​Belediye meclis çoğunluğu ve İktidar gücü kullanılarak Kemalpaşa Belediyesi çalışanları üzerinde baskı kurulmasını da kabul etmiyoruz. Mecliste görevli yazı işleri müdürlüğü çalışanlarına baskı yapılarak meclis iradesinin değiştirilmeye çalışılması en çok bunu yapmaya çalışacak kişilerin saygınlığına zarar  verecektir. ​Ancak 2 günden buyana Kemalpaşa kamuoyu bilinçli olarak bazı kesimlerce yanıltılmakta ve bir algı oluşturulma çabası içine girilmektedir. Bu tutum ve davranışlar parti farkı gözetmeksizin tüm meclis üyelerine saygısızlıktır.

Meclis üyeleri oylarını kullanmış, kullandıkları oylar yine meclis üyesi 3 grup başkan vekilinin gözetiminde, 3 memur arkadaş tarafından sayılmış ve meclis zabıtlarına işlenmiştir.
 
​Kemalpaşa kamuoyunun da bilmesi gereken şey, tartışmaya açık bir hususun olmadığı ve meclis kararı olan bu seçime herkesin saygı duyması gerektiğidir.
Kemalpaşa Belediyesi Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi  Yönetiminin  %12 hisse ile ortağıdır. Kemalpaşa Belediye Meclisinden seçilen arkadaşlarda, Kemalpaşa Halkına ait olan bu hisseleri temsilen, Kemalpaşa Halkının menfaatlerini korumak ve kollamak üzere orada görev almaktadırlar. ​Yerel seçimlerden bu yana geçen üç buçuk yıllık süreçte Kosbi Müteşebbis heyetinde Kemalpaşa Belediyesi’ni Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyesi Metin Yaşar ile Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi Canip Han temsil etmişlerdir. Kalan süre içerisinde de Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı ile meclis üyemiz Nejat Özden temsil edeceklerdir. Bu güne kadar temsilcimiz olan meclis üyelerinin görevlerini layıkıyla yaptıklarına olan inancımız kadar bundan sonra temsil edecek arkadaşlarımızın da bu görevlerini layıkıyla yapacaklarına ve Kemalpaşa Halkının menfaatine hareket edeceklerine olan inancımız tamdır.
 
​Meclis kararını kabul etmeme yönündeki her girişim ve çaba aklımıza, bu çaba ve girişimlere öncülük edenlerin, Kemalpaşa Halkının menfaatlerini değil, şahsi çıkar ve ikballerinin peşinde koştukları yönünde kuşkular uyandırmaktadır. Bu tür çaba ve girişimlerin aynı zamanda, Kemalpaşa Halkına haksızlık ve saygısızlık olarak tarafımızca kabul edildiğini kamuoyuna saygı ile bildiririz…

Editör: Haber Merkezi