İZ GAZETE- CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, bayram öncesi, 'Bir Çocuk Da Sen Giydir' adıyla dayanışma projesi başlattı.

CHP İzmir İl Başkanı Nurdan Şenkal Uçar dayanışma projesine ilişkin basın açıklaması yaparak, "CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak bu sene de "Bir çocuk da sen giydir" projesini başlattık. 2014 yılında gerçekleşen Soma Maden Faciası'nda şehit olan 301 madenci anısına 301 çocuğumuzu bayramlık giydirme kararı aldık. İçinde bulunduğumuz COVID 19 süresince ekonomik çöküntüden dolayı binlerce aileye hem biz il kadın kolları olarak, hem ilçe kadın kolları başkanlıklarımız ailelerimize erzak kolisi desteğinde bulunduk. Bu ekonomik kriz anında çocuklarımızın da bir nebze yüzleri gülsün ve bayram coşkusunu unutmasınlar, geleneklerimize de bağlı kalsınlar diye bayramlıkları ile mutlu etmeyi amaçladık. Bir butik ile anlaştık ve hayırseverler o butikten hediye çeki alıp bize teslim ettiler. Biz de gerçekten ihtiyacı olan ailelerimizin çocuklarını belirleyip hediye çeklerimizin dağıtımını gerçekleştirdik. Bayramınız kutlu olsun çocuklar" diye konuştu.

Alınan giysi çeklerini ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtan Karabağlar Dayanışması adlı gönüllü grup ise sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Bayramda çocuklarımızı sevindirmek için giysiler, ayakkabılar almayı bir proje çalışması olarak sunan CHP İl Kadın Kolları Başkanımız Nurdan Şenkal Uçar ve sayın meclis üyelerimizin katkılarıyla ne kadar çok çocuğumuz mutlu olursa bizler de o kadar mutlu olacağız. Butikten alınan 100 TL'lik giysi çekleri şeklinde olan kartları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılk ve kartların daģıtımını üstlendik. Bayram üstü gülen gözlerle karşılaştık" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi