İZ GAZETE- Karşıyaka ilçesinde kız arkadaşı Zeynep Çetinkaya’yı (24) beyzbol sopasıyla darp ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan Berk Öcalan (27), silahlı tehdit ve hürriyetten yoksun kılma suçlarından beraat ederken; hakaret suçundan 2 ay 15 gün, kasten yaralama suçundan ise 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılmış, daha sonra da tahliye edilmesine karar verildi.

CHP İzmir Kadın Kolları, Çetinkaya'ya destek olmak amacıyla bir açıklama yayınladı. İşte o açıklama: 

Son yıllarda kadınlarımıza, kızlarımıza en yakınları tarafından uygulanan taciz, dövme, yaralama ve hatta öldürme olaylarında akla mantığa sığmayan artışların, bu cinnet halinin nedenleri nelerdir? Bu öldüresiye ! Sevgi nasıl izah edilebilinir? Ya benimsin ya toprağın arabesk anlayışı nasıl açıklanabilinir? Nedenlerine akıl erdiremediğimiz  çokça sorular ve sonuçları…  

Aile içerisinde erkek çocukların yanlış eğitilmesi sonucu, eşit olması gereken bireylerden  erkekler; kendilerini  üstün ve her hakkın tek sahibi  olarak gördüklerinden , eşlerinin kendilerinden ayrılmak istemelerini yenilgi ve ellerinden alınan meta gibi görerek şiddet eğiliminde oluyorlar.

Kadınlarımız; ülkemizin her yerinde yıllar içerisinde artan şiddete maruz kalıyorlar. Her gün eşleri, aile fertleri en yakınları tarafından öldürülen kız kardeşlerimizin haberlerini üzüntü içerisinde izlemekteyiz. Bugün yine adliye kapıları önlerinde; katledilmiş veya öldürülmeye çalışılmış kız kardeşlerimizin haklarını aramak için yer almaktayız.

Küçük yaşlarda tecavüze uğrayıp tecavüzcüleri ile evlenmeye zorlanan kız çocuklarımız bez  bebeklerle  oynayacakları yaşlarda çocuk sahibi olmaya zorlanıyorlar.         

Kadınlarımızın ekonomik özgürlükleri olmaması, erkeğine boyun eğerek birçok şiddet olayının gizli kalmasına sebeb olmaktadır.   Yasalarda kadınlar lehine yapılacak düzenlemelerden sonra olayların azalması sağlanmalıdır.

Toplam nufusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımız, eşitlik içerisinde seçme ve seçilme haklarını daha da bilinçli olarak kullanarak, örgütlü yapı içerisinde kendilerine erkekler tarafından uygulanan psikolojik ve fiziki şiddetin cezalarının caydırıcı şekilde arttırılmasını sağlayacaklardır. 
Kadına şiddete hayır,  hayır, hayır diyoruz.
İstanbul sözleşmesinden asla vazgeçmiyoruz.
Yaşamhak  projemizle ezilen hor görülen kadınlarımızın yanındayız.

Biriz,birlikteyiz onurlu ve güçlüyüz. Kadın ,erkek eşit olduğumuzun  kabulü için mücadelelerimize yılmadan devam edeceğiz
Yurdumuzun bağımsızlık mücadelesinin başladığı tarihi günlerde ATAMIZIN biz kadınlara sağlamış olduğu haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.

 

Editör: Haber Merkezi