İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme Strateji Belgesi, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü'nün başlatmış olduğu insan hakları  çalışmaları sonucunda ortaya çıkan belgeyi açıkladı.

İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme Strateji Belgesi, ekonomi ve insan haklarını ülkenin en önemli iki sorunu olarak tespit ederek temel hak ve özgürlükler üzerinden yapılacak çalışmalarla bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermemiş toplumsal kesimlere ulaşmasının şimdiye kadar denenmemiş bir modelini öneriyor.

Belge ayrıca, insan haklarına dayalı örgütlenmenin yeni, tarafsız ve kapsayıcı bir dille gerçekleştirilmesi, bu sayede CHP'nin toplumun her kesimiyle yakından temas etmesinin sağlanması amaçlıyor.

İZMİR'DE BAŞLAYARAK TÜM TÜRKİYE'YE YAYILACAK

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme Strateji Belgesi ile oluşturduğu modele göre, CHP İzmir'de bir pilot çalışmaya başlarken, buna göre 30 ilçede yurttaşların ihtiyaçları tespit edilecek, kentin insan hakları haritası çıkarılacak ve halkın yoğun şekilde yaşadığı sorunlar yerel yönetimlerle işbirliği halinde kısa sürede çözüme ulaştırılması hedeflendi.

İZMİR İNSAN HAKLARI KENTİ OLUYOR

CHP İzmir toplantısında hazırlanan belge hakkında konuşan Mehmet Kayhan Günal "İzmir’de şanslı bir ortamdayız. İzmir Barosu diyor ki ‘İzmir’i, insan haklarını başkenti yapacağız’,  Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer diyor ki ‘İzmir’i demokrasinin başkenti yapacağız’. Burada CHP’ye bir görev düşüyor. CHP olarak bu işi sahiplenip toplumla şimdiye kadar iletişim kurumamış yapılarla bir araya gelmek adına, örgütlenmeyi daha sağlıklı hale getirmek adına insan hakları üzerinden örgütlenelim dedik" dedi. 

'GERÇEKTEN BÜYÜK EMEK VAR'

Toplantıda, komisyonda CHP'lilerle birlikte çalışan İzmir Barosu avukatlarından Ali Deman Güler de konuştu. Güler; "Burada gerçekten büyük bir emek var, uzun süredir beraber çalışıyoruz. İzmir’in her tarafından katkı sunanlar oldu. Bu ihtiyaç nereden çıktı? Merkezi hükümetin 18 yıldır devrettiği enkazın bir şekilde ortadan kaldırılması gerekiyor. Merkezi hükümetin böyle bir kaygısı yok, gitgide insan haklarından uzaklaşmış durumda… Biz de bunu yerelden insan haklarıyla ilgili sorunları ne ölçüde çözebiliriz dedik. 30 ilçemiz var; İzmir’i pilot bölge olarak seçtik. İzmir’in bu projeye, bu projenin de İzmir’e yakıştığını düşündük. Tüm Türkiye için örnek bir model olacak. 30 ilçenin tamamına gideceğiz. Her ilçede aynı problemler olmuyor. Teker teker sorunları tespit ederek çalışma yapacağız. Halk merkezleri kuracağız. Şuan Karşıyaka’da bir tane kuruldu. Parasızlıktan avukat tutamayan buraya gelecek, ihtiyaçlarını söyleyecek, biz de üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye bu karanlıktan hep birlikte vereceğimiz emekle çıkar" açıklamasında bulundu.

BELGE, KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA SUNULACAK

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, önümüzdeki günlerde İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme Strateji Belgesi'ni ülke çapındaki tüm örgütlerine yollayacağını ve oluşturulacak bir heyetle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da arz edeceğini açıkladı.  

Editör: Haber Merkezi