Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83’üncü yılında saygı ve minnetle andı. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen anma törenine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Parti Meclisi Üyeleri ve İzmir Milletvekilleri, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, CHP il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Törende İl Başkanı Yücel, İl Kadın Kolları Başkanı Uçar ve İl Gençlik Kolları Başkanı Kotan, Meydan’da bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Ardından ise saygı duruşuna geçildi ve İstiklal Marşı okundu. Törende, İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, günün ve anlam önemine yönelik bir konuşma yaptı. 

‘CUMHURİYET NESLİYİZ’

“Bugünden tam 140 yıl önce, 1881 yılında, Selânik'te bir mucize dünyaya geldi” diyerek sözlerine başlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Savaşlardan ve yokluktan bitap düşmüş bir halktan, emperyalizme karşı dünya tarihinde ilk kez direnen ve muvaffak olan bir millet yaratan, ardından Cumhuriyeti kuran, saltanatı ve hilafeti kaldıran, laik, demokratik, yüzü batıya dönük, hızla gelişen bir devlet kuran bir lider, ileri görüşlü bir devlet adamı. Okuyan, araştıran, doğru adımı atmak için mutlaka doğru zamanı bekleyen, örgütçü, zeki, cesur, kararlı, büyük bir devrimci. Ve fakat asla muhteris değil, asla hayalperest değil, ne zaman duracağını bilen bir lider. Bizler, onun koyduğu hedeflere yürüyen, onun manevi hatırasına sonsuza kadar sahip çıkacak, o hatıraya saygısızlık edenlere haddini bildirecek olan, cumhuriyet nesliyiz” ifadelerini kullandı. 

‘GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAĞIZ’

Vatanı ve Cumhuriyeti, ilim ve fen ışığında aydınlatarak gelecek nesillere taşıyacaklarını belirten Başkan Soyer, “Cumhuriyet rejimine ve demokrasiye alerjisi olan, saltanat ve hilafet düşkünü bir takım kirli zihinler Mustafa Kemal Atatürk döneminde olduğu gibi bugün de varlar. İşte biz; Cumhuriyetin yılmaz savunucuları ve koruyucuları olarak, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yolundan yürüyerek bize emanet edilen vatanımızı ve Cumhuriyetimizi ilim ve fennin ışığıyla aydınlatarak gelecek nesillere taşıyacağız. Onun bizden tek beklediği, eserlerine, devrimlerine ve fikirlerine sahip çıkarak devletimizi dünya milletleri içerisinde saygın ve itibarlı bir konuma getirmemizdir” diye konuştu. 

‘EY BÜYÜK ATATÜRK, SANA SÖZ’

“Ey büyük Atatürk, sana söz! Devrimlerin ve cumhuriyetin sonsuza kadar yaşayacak, ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır” diyen Yücel, “Ektiğimiz tarlayla, ürettiğimiz fabrikayla, okuduğumuz okullarla, Türkiye’ye yeniden kazandıracağımız saygınlıkla ve kuracağımız Milletin İktidarıyla seni anmaya devam edeceğiz. Kurtarıcımız ve kurucumuzu daha çok anmak için yapmamız gereken şeyse, daha çok çalışmak, daha çok üretmek, milletimizle omuz omuza yürümektir. Aydınlık geleceğe yürüdüğümüz bu yolda, Onun sesi kulağımızdan, sevgisi kalbimizden asla eksilmeyecek, gözümüz hedeflerinden hiç ayrılmayacaktır. Naçiz bedeni toprak olsa da fikirleri, yolu, felsefesi ve kurduğu ülkesi ilelebet payidar kalacak olan, eşsiz liderimizi ve ülkemizin mucizesi Atamızı, bedenen aramızdan ayrılışının 83’üncü yılında minnetle, özlemle ve saygıyla anıyor, Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” açıklamalarında bulundu. 

‘HER DAİM İLHAM VEREN BİR LİDER OLDU’

“Ata’mızı kaybettiğimiz bugün, onun bizlere bıraktığı emanetleri ve bu vatanın nasıl kurulduğunu bir kere daha hatırladığımız ulusal yas günümüz” sözleriyle konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi başarısı, emperyalizme karşı destansı mücadelemiz Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonlanmasını ve Cumhuriyeti’mizin kuruluşunu sağladı. Atatürk, çağının çok ötesinde düşünen; sadece bu ülke ve milleti için değil “insanlık” için hep daha iyisini düşünen bir vizyona sahipti. Fikri üretimi ve eylemleriyle her daim dünya halklarına ilham veren bir lider oldu. “Yurtta sulh, cihanda sulh” şiarıyla sürdürdüğü politikalar, ülkemize duyulan saygının en temel sebeplerinden biridir” dedi.

‘DAHA DA ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUM’

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına iki yıl kaldığını dile getiren Başkan Soyer, “Hiç şüphesiz, Ata’mızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkmanın en önemli yolu, Cumhuriyetimizi demokrasi, özgürlükler ve adaletle taçlandırmaktır. Biliyorum ki bu ülkenin tüm insanlarının hayal ettiği Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu değişimi, Ata’mızın mirasından hareketle köy ve şehirlerimizdeki tüm vatandaşlarımızla, kadınlarla ve gençlerle gerçekleştireceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini çok daha iyi anladığımız şu günlerde, Ata’mızın bıraktığı uygarlık mirası yolumuza ışık tutuyor. Onu her yıl daha da artan bir özlemle, rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi