İZ GAZETE- CHP İzmir yönetimi ve partililerin katıldığı alternatif programda Cumhuriyet Meydanı'daki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.Törende konuşan İl Başkanı Yücel iktidarı sert sözlerle eleştirmesi dikkat çekti. Törende konuşma yapan Deniz Yücel , ulusal egemenliğe vurgu yaparak, çocuklara size inanıyor ve sonsuz güven duyuyoruz dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün 99 yıl önce Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’ın önemine dikkat çeken CHP İl Başkanı Yücel, “ Biliyoruz ki, yarınlarımız emin ellerdedir. Varlığından güç aldığımız çocuklarımız ve gençlerimiz, bu konudaki en büyük teminatımızdır. “dedi.

"BATIL İNANÇLARDAN UZAK TUTULMUŞ NESİLLERE İHTİYACIMIZ VAR"

Yücel ulusal egemenliğin sandıklarda çıkan sonuçların verdiği güçle tüm yetkileri tek elde toplamak olmadığını söyleyerek, iktidarı hedef aldı. Çocuklara seslenen CHP’li Yücel, “Bugün demokrasiyi ve millet iradesini sadece seçim yapmak ve sandık koymaktan ibaret zannedenler, sandıklardan çıkan sonuca tahammül edememektedirler. Ulusal egemenlik demek sadece halkın önüne sandık koymak demek değildir, Ulusal egemenlik çoğunluğun azınlığa tahakkümü demek değildir, Ulusal egemenlik demek sandıklardan çıkan sonuçların verdiği güçle, tüm yetkileri tek elde toplamak değildir. Ve Ulusal egemenlik demek sandık sonuçlarını beğenmeyip toplumu germek, kutuplaştırmak, ayrıştırmak ve birilerini hedef göstermek hiç değildir. Türkiye’nin aydınlık geleceği, barışı ve huzuru için; cumhuriyetin ışığıyla aydınlatılmış, çağdaş bir eğitim almış, bağnazlıktan, dogmalardan, batıl inançlardan uzak tutulmuş nesillere ihtiyacımız var. Cumhuriyetin yükselişi, Atatürk’ün koyduğu hedeflerin ötesine geçilmesi ancak ve ancak yine cumhuriyet değerlerine bağlı kalınmasıyla mümkündür.” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ DEMOKRASİ VE ADALETİ YAŞATACAK”

Yücel İstanbul hükümetinin aldığı sorumluluğu yerine getirmediğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Mustafa Kemal Atatürk Amasya Genelgesinde diyor ki; Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir. İstanbul hükümeti aldığı sorumluluğun gereğini yerine getirememektedir. Bu durum milletimizi yok olmuş gösteriyor. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Çocuklarımızı cumhuriyete yakışan, demokrasi ve adaleti yaşatacak, kin ve nefret dilinden uzak, sevgiyle ve çağdaş bir eğitimle yetiştireceğiz. Onlar, bugünün iktidarının ektiği nefret tohumlarını kökünden sökecek, yerine sevgi, kardeşlik ve özgürlük tohumları ekeceklerdir. Ulusal Egemenliğimizin ilanının ve çocuk bayramımızın 99. Yıl dönümünde, başta Kurucumuz ve Kurtarıcımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında bulunan tüm kahramanlarımızı ve bu bayramlarımızın yaşamasını sağlayan tüm şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”  dedi.

Editör: Haber Merkezi