Gizem TABAN/İZGAZETE- Menemen Belediyesi’nde başkanvekilinin belirlenmesinde daha önce 2 kez ertelenen kura çekimi yine gerçekleşmedi. Menemen Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısında kura çekiminin yapılması için gereken salt çoğunluk sağlanamadı. Toplantıya yalnızca 15 meclis üyesi katıldı. Ayrıca katip üyeler ve yedekleri de toplantıya katılmadı. Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) yalnızca Deniz Karakurt, Mehmet Karabiniş ve Noyan Özkan toplantıda yer aldı. Salt çoğunluk sağlanamadığı için kura gerçekleşmedi. 

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?
Valilik tarafından Menemen Belediyesi Başkanvekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Hulusi Doğan kura çekimi için 13 Ocak Çarşamba Günü (yarın)  saat 14.00’da ikinci olağanüstü toplantının yapılacağını açıkladı.  Vali Yardımcısı Doğan, bir sonraki toplantıda kura çekimi için 8 üyenin yeterli olacağını belirtti

NE OLMUŞTU?
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘zimmet’ ve ‘irtikap’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmesi ve İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılmasının ardından Menemen Belediye Meclisi’nin 1 Aralık 2020’de gerçekleştirdiği seçimde CHP’li Deniz Karakurt ile AKP’li Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarışmış ve oylarda eşitlik yaşanması sonucu kura çekimi yapılmıştı. Kura çekimi sonucunda CHP’li Karakurt’un başkanvekili olmasının ardından AKP tarafından kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan itirazda mahkeme yürütmenin durdurulması ve kuranın yenilenmesine karar vermişti. CHP ise mahkemenin kararına hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz etse de itiraz reddedilmişti. Mahkemenin nihai kararı beklenirken İzmir Valiliği kuranın tekrarlanmasına karar verince Millet İttifakı meclis üyeleri kura çekiminin yapılacağı meclis toplantısının ilkine katılmayarak boykot etmiş, ikinci toplantıda ise kura çekimine ilişkin maddenin gündemden çıkarılmasına ilişkin önerge vererek kuranın gerçekleşmemesini sağlamıştı. Son kertede, İzmir Valiliği, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ı Menemen Belediye Başkanvekili olarak görevlendirerek Menemen Belediye Meclisi’nin Belediye Başkan vekilini belirlemek üzere kura çekimi için 12 Ocak Salı Günü saat 14.00’da toplanmasına karar vermişti.

Editör: Haber Merkezi