İZGAZETE - CHP İlçe kongresinin gergin geçtiğini ancak her şeyin geride kaldığını söyleyen CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, ilçe binasıyla ilgili, “Ben düşünce olarak cinsiyetsiz bir insanım. Zorlanmalarım kadın olmaktan ziyade insan olmaktan kaynaklı olabilir. Zorluk yaşadığım yerler oluyor ama başarıyorum. İlçe binası ile ilgili herhangi bir katkı kampanya olmadı. Genel Başkanımızın talimatıyla genel başkan yardımcılarımızın desteği ile ilçe binamıızın bedelinin tamamı genel Merkez tarafından ödendi. Genel Başkanımızda bu konuda çok destek verdi. Nihayetinde bu bizim partimize edindirdiğimiz yeni evimiz. Genel merkezimizin, partimizin mülkü. Mevcut ilçe binamızda parti okulu ve koordinasyon merkezi olarak değerlendirilmeye devam edecek” dedi. Kongreyi de değerlendiren Taş, İzmir’den aday olan tüm arkadaşlara destek verdiğini ve bu yönde oy kullandığını söyledi.

Buca’da Buca Belediye Başkanı ve ekibinin ciddi çalışmalar yaptığını söyleyen Taş, iktidarın bu konudan rahatsız olduğunu iddia etti. Buca’daki çalışmaları ayrıntılı bir şeklilde anatan Başkan Taş, pandemi sürecinin gerçek yoksulluğun ortaya çıkmasında etkili olduğunu ve iktidarın çizdiği pembe çizginin öyle olmadığını kanıtladığını dile getirdi.
 

‘İLERİ BAKMAK İSTİYORUM’

Buca İlçe örgütünün İzmir Büyükşehir Belediyesi ile arasının nasıl olduğu sorusuna ise, “Ben örgütte başkanlık yapıyorum Belediye başkanlarının farklı görevleri de var. Bunlar bizim müdahale edeceğimiz şeyler değil. Biz bazı etkinliklere katılıyoruz. Çok da iyi çok da güzel çalışmalar yapılıyor. Çok da iyi envarterler oldu. Bu Buca, büyükşehir, ilçeler üzerinden oldu. Büyükşehir ile kötü olma gibi bir durumumuz olmaz. Çünkü hedefimiz aynı. Benim kendi partimdekilerle kavga etmem mümkün mü? Tartışabilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama kavga edemezsiniz. İlçe kongreleri çekişmeli geçmiş olabilir ama kongreler ağaç arkada koca bir orman var. Biz ormana bakacağız. Ben geriye doğru gitmek istemiyorum, ileriye doğru bakmak istiyorum” şeklinde cevap verdi.

İlçe kongresindeki rakibi Ali Bey ile bir sıkıntılarının olmadığını kaydeden Taş, “Siyaset bugünlük bir şey değil. Belki yarın birlikte çalışacağız, aynı mahallenin çocuklarıyız hatta komşuyuz” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLERİN BU NOKTAYA NASIL GELDİĞİNE BAKMALI’

Erken seçim olasılıkları ve çalışmaları hakkında sorularına Taş, “Bütün ilçe başkanlarının Buca üzerinde çok büyük emeği var. CHP her an her türlü seçime her zaman hazır. Olası bir seçimde hepimiz bir seçimde bir araya gelir, sokakları arşınlar hallaç pamuğuna çeviririz. Mahalle meclislerinin ön çalışmalarına başladık. Bizim değiştirip dönüştürmek gibi bir yükümlülüğümüz de var. Bir insane ne verdiğiniz değil, ne hissettirdiğiniz önemli. Bunu da Buca ilçe örgütü olarak gerçekleştireceğiz”

Fatma Taş, olaylı geçen İl Gençlik Kolları ile ilgili ise, “Gençlerin bu noktaya nasıl geldiğine de bakmak lazım. Gençleri çok da kaybetmemek gerektiğini düşünüyorum. Gençlerin hiçbir zaman hiçbir şekilde ağır bir şekilde cezalandırılmalarından yana bir insan değilim. İl Disiplin Kurulu gerekli kararı verecektir. Ben gençlerin özellikle basın konusunda üzgün olduğunu biliyorum” şeklinde konuştu. Kadın arkadaşlardan destek aldığını kaydeden Taş, sokağa çıkma kısmının ise pandemiden dolayı aksadığını dile getirdi.
 

‘İKTİDAR SON ÇIRPINIŞLARINI OYNUYOR’

“Bu iktidar son çırpınışlarını oynuyor” diyen Başkan Kaş şunları söyledi, “100 kişi ile görüşüyorsam 99’unun iş talebi var. Yokluk ve yoksulluk pandemidöneminde çok açığa çıktı. CHP sosyal devlet anlayışını pandemi sürecinde ne kadar iyi yönetebildiğini gösterdi. Bir de iktidara geldiğinde nasıl olur? Biz bu ülkede bu iktidarda hem eğitimde hem sağlıkta sınıfta kaldık. Yarın emanet aldığınız çocuklara nasıl bir gelecek vaad ediyorsunuz. Bizim CHP olarak ilk işimiz bu. Biz hizmete hazırız. Herkes gelen iktidara hazır olsun”