SERAP ATKAN / İZ GAZETE - Adil yargılanma talebiyle başlattıkları ölüm orucunda kritik süreci aşan avukatlar için çağrıda bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi üyesi avukat Serdar Gültekin, İnceleme aşamasında gözüken dosyanın Yargıtay'da derhal karar verilmesi gerektiğini söyledi.
 

YARGILAMA DEĞİL TALİMAT!

“Bu bir yargılama değil, talimat! basit bir iş olarak görüldü” diyen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Gültekin, ”Türkiye’de onlarca baronun gördüğü üzere, yargılama değil talimat gibi basit bir iş olarak görüldü. Arkadaşlarımızın tamamı ilk celsede tahliye edildiler. Aynı gün heyet gece yarısı toplanıp tahliyeleri geri alıp tutuklama kararı çıkardı. Sonrasında mahkeme heyeti dağıtıldı. Başka hâkim ve başkanlar getirildi. Yeni heyet bir delil toplamadan birçok arkadaşlarımız hakkında 10 yıldan 18 yıla kadar ceza istendi” dedi. 

 



'TAHLİYE SONUÇLANMASI GEREKİYORDU'

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal, Türkiye’de son yıllarda salt politik nedenle verilen cezai kararlardan ve adil yargılanma taleplerinin dikkate alınmamasından dolayı başlattıkları ölüm orucunda kritik süreci aştı. Adli Tıp’ın ‘Ceza evinde kalamaz’ raporuna rağmen tahliye edilmediklerini söyleyen ÇHD’li Gültekin, “Ebru ve Aytaç hem kendi dosyalarında yaşanan ayukka çıkmış hukuksuzluğa hem de Türkiye’de son 4 yılda yargılamada benzer süreçlerin yaşanmasından ve salt politik nedenlerle verilen kararlardan dolayı açlık grevine başladılar. Adil yargılanma taleplerinin gerçekleşmemesi sonucunda eylemlerini ölüm orucuna çevirdiler. Adli tıp cezaevinde kalamazlar diye rapor verdi. Rapordan sonra tahliye edilmeleri gerekiyordu. Ancak İstanbul heyeti, raporu tahliye yönünde değerlendirmek yerine meslektaşlarımızı hastaneye sevk ederek hastanede tutmak istediler” diye konuştu.

 




'YARGITAY DERHAL KARAR VERSİN!'

Çağdaş Hukukçular Derneği olarak beklentilerinin Yargıtay'ın Adli Tıp Kurumu kararını dikkate alarak karar vermesi yönünde olduğunu söyleyen avukat Serdar Gültekin, “2 ayı aşkın sürede Yargıtay’da dosya inceleme görünüyor fakat bir karar yok. Adli Tıp Kurumu, hapishane koşullarında kalmaları uygun değildir’ şeklinde rapor hazırladı. Birileri verilen kararın etrafında dolaşarak  ‘hapishanede kalması uygun değildir ama hastanede kalması uygundur’  şeklinde değerlendirmesinin bir anlamı yok. İnceleme aşamasında gözüken dosyaya Yargıtay'ın derhal karar vermesi gerekiyor"  şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi