Son günlerde avukatlara yönelik artan emniyet şiddetiyle ilgili yazılı açıklamada bulunan ÇHD İzmir Şubesi yazılı açıklama yaptı. Şube Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na da faks çekme eylemi gerçekleştirdi.

Son olarak bugün İstanbul'da görülen ÇHD davası sonrası açıklama yapmak isteyen dernek üyelerine polisin saldırısına değinildiği açıklamada, "Hırsızlığın, ahlaki çürümenin, hukuksal rezaletlerin en dip zamanını yaşayan sermaye iktidarı fikir ve düşünce hürriyetine dahi tahammül edemeyecek kadar gericileşmiş durumda. Bu fiili saldırı Türk yargısının mütemmim cüzüdür. Zira aynı uygulamayı sokakta yurttaşa, hapishanede tutsağa, grev çadırında işçiye uygular. Biliyoruz ki onlar örgütlülüğün bütün nüvelerinden korkuyorlar. İnfaz-tutuklama-baskı furyasıyla ayakta kalmaya çalışan devlet, saldırılarıyla bizleri sindireceğini düşünüyor" denildi. Açıklamada avukatların yılmayacağı da vurgulandı.

FEYZİOĞLU'NA SORULAR

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na da faks yollayan dernek üyeleri, avukatlara yönelik şiddet karşısında neden sessiz kaldıklarını sordu. Faksta şu sorular yer aldı: "Meslektaşlarınıza adliye kapılarında işkence edilirken, meslek onurları yok sayılırken, meslektaşlarınız tutuklanırken; Bir başka ülke barolar birliği başkanının harekete geçmesini mi bekliyorsunuz? Suskunluğunuzun tüm bu yapılanlara “zımni bir onay mı ?”, yoksa “baskılar çok güçlü ses çıkaramıyorum” duruşu mu olduğunu, başkanı olduğunuz kurumun biz üyeleri ile paylaşmanızı bekliyoruz"

(İzmir/EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi