Cinayetin ardından kaçan Kadir Alay'ın, Simge Alay'ın şikayeti üzerine evden uzaklaştırma cezası aldığı, ayrıca çeşitli suçlar nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden kısa süre önce izinli çıktığı öğrenildi. Kadir Alay'ın Simge Alay'ı bir süre önce karnından bıçakladığı, genç kadının korktuğu için şikayetçi olmadığı belirtildi.

Olay, dün saat 23.00 sıralarında, Payamlı Mahallesi 5001 Sokak'ta meydana geldi. İlk evliliğinden 2 çocuk dünyaya getiren Simge Alay, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Çocuklarının velayeti babalarına verilirken, Simge Alay, 8 ay önce, ailesinin karşı çıkmasına rağmen sevip, mutluluğu yakalayacağını düşündüğü Kadir Alay ile dünya evine girdi. Huzurlu bir aile yaşantısının hayalini kuran genç kadının yüzü yine gülmedi. Simge Alay'ın hayatı, ikinci evliliğinin ilk günlerinden itibaren gördüğü şiddet nedeniyle kabusa döndü. Bu süreçte karnından bıçaklanan Simge Alay, korktuğu için şikayetçi olamadı.

DAYANAMAYIP BOŞANMA DAVASI AÇTI
İlerleyen günlerde şiddet görmeye devam eden genç kadın, dayanamayıp boşanma davası açtı ve eşi hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine mahkeme, Kadir Alay'a uzaklaştırma cezası verildi ve çeşitli suçlardan arandığı tespit edilince de tutuklandı. Evini ayıran Simge Alay'ın eşi Kadir Alay kısa süre önce hapis yattığı cezaevinden izinli çıktı. Bundan habersiz olan Simge Alay, evinin önünde Hakan Ç. adlı kişiyle sohbet ederken, Kadir Alay'ın pompalı tüfekle saldırısına uğradı. Kadir Alay, eşi Simge Alay ve Hakan Ç.'yi vurduktan sonra 35 TVF 91 plakalı otomobille kaçtı.

OLAY YERİNDE CAN VERDİ
Silah sesleri üzerine sokağa çıkan genç kadının komşuları jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, vücuduna çok sayıda saçma isabet eden Simge Alay'ın hayatını kaybettiğini belirledi, ayağından yaralanan Hakan Ç. ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma katil zanlısının yakalanması için çalışma başlattı.

AİLESİ UYARMIŞ
Olay yerindeki incelemenin ardından Simge Alay'ın cansız bedeni, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Acı haberle büyük üzüntü yaşayan Simge Alay'ın ailesi, genç kadını Kadir Alay ile evlenmemesi konusunda uyardıklarını belirtti. Ayrıca aile, Kadir Alay'ın cezaevinden izinli olarak bırakılmasına da tepki gösterdi. Otopsinin ardından cenazesi ailesine teslim edilen Simge Alay'ın Seferihisar'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

ANNE VE OĞLUNUN KATİL ZANLISI DA CEZAEVİ FİRARİSİYDİ
İzmir'in Çiğli İlçesi'nde geçen hafta pazartesi, 55 yaşındaki Emine Uysal ve oğlu 34 yaşındaki Harun Erdem'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınıp sevk edildiği adliyede tutuklanan, Uysal'ın kızı E.S.'nin eski kocası M.Y. de eşini bıçakladığı için girdiği cezaevinden firar ederek, dehşet saçmıştı. 

Editör: Haber Merkezi