Geçen 7 Eylül'de Alsancak semti Mimar Sinan Caddesi üzerinde yaşanan olayda, A.P.'nin yanına gelen bir kişi, 'Merhaba' diye selam verdikten sonra sigara istedi. Sigarayı alan gaspçı bu kez de, arkadaşını aramak için cep telefonunu istedi. Eline aldığı cep telefonunu iade etmeyen gaspçı, A.P.'nin telefonu istemesi üzerine yanında bulunan bıçakla bacağından yaralayıp kaçtı.

Hastaneye kaldırılan A.P.'nin verdiği bilgiler sonrasında İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu Amirliği, gaspçıyı yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜLERDEN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ, CEZAEVİNDE ÇIKTI

Olayın yaşandığı bölgedeki işyerlerine ait güvenlik kamerası kayıtlarını alan polis, bunlar üzerinde kare kare inceleme yaptı. Bu araştırmalar sonrasında olayı gerçekleştiren kişinin çok sayıda hırsızlık ve gasp suçundan kaydı bulunan 20 yaşındaki Y.D., olduğu tespit edildi. Y.D.'nin yakalanması için sürdürülen araştırmada, ilk olaydan kısa biri süre sonra hırsızlık yaptığı sırada yakalanıp tutuklandığı ortaya çıktı.

Bu gelişme üzerine olayı soruşturan polis ekibi, Y.D.'nin hırsızlık suçundan ilk duruşmaya çıkacağı günü öğrendi. Duruşmayı takip eden polisler, mahkemenin tahliye kararı vermesi üzerine bu kez Buca Cezaevi önünde önlem aldı. Y.D., cezaevi kapısından çıktıktan sonra 'A.P.'yi, bıçaklamak ve cep telefonunu gasp etmek' suçlarından yeniden gözaltına alındı.

Editör: Haber Merkezi