Toplantıya Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel, İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu üyesi avukat Arif Ali Cangı, Bergama Baro Temsilcisi avukat Subutay Ünver ve Bergamalı avukatlar katıldı.

Toplantıda Bergama Belediyesince yürütülen davaların safahatine ilişkin görseller eşliğinde bir sunum yapıldı.

Toplantıda konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama’da uzun yıllardır devam eden çevre sorunlarının son dönemde ciddi oranda artış gösterdiğine dikkat çekerek, ileriki dönemde gündeme gelebilecek muhtemel süreçlerde toplantıya katılan avukatlardan dayanışma ve destek beklediklerini ifade etti.

"KOZAK YAYLASI FELAKETE SÜRÜKLENİYOR"

Son dönemde Bergama Ovacık Altın Madeni’nde rezervin tükendiğine ve bu nedenle madenin yakın çevrelere göz diktiğine değinen Başkan Gönenç, “ Bergama’nın doğa cenneti Kozak Yaylası’nın dört bir yanında açık ocak işletmeciliği veya toprağı taşıyarak madencilik faaliyetleri yürütmeye çalışıyorlar. Çukurualan’da faaliyetleri sürüyor fakat Bergama’nın içme suyunun da geldiği Geyikli bölgesi ve Yerli Tahtacı köyü yakınlarına göz diktiler. Yukarıbey Köyü’nde Gelintepe mevkiinde çalışma yürütülmek isteniyor. Yargı kararı ile bir çoğunu durdurmuştuk. Fakat isim değişikliği ile başvuruları yineleyip bir şekilde başvuruyu onaylatmak konusunda ısrarcı davranılıyor. Bu nedenle hukuksal mücadeleyi sonuna kadar sürdürmek ve bu işin takipçisi olmak çok önemli. Bu işin siyaseti olmaz. Hepimiz bu kentte yaşıyoruz ve yaşadığımız yere sahip çıkmak zorundayız. Böyle giderse on yıla kalmaz Kozak Yaylası diye bir yer kalmayabilir” açıklamasında bulundu.

Toplantının sonunda konuya ilişkin yapılabilecekler ve çözüm önerileri konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi