CHP İzmir İl Örgütü tarafından Uzundere TOKİ evleri Limontepe Kavşağı'nda düzenlenen etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, CHP İzmir milletvekilleri Özcan Purçu ile Ali Yiğit, İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP'li Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ve partililer katıldı. İl Başkanı Yüksel yaşanan çevre katliamlarına dikkat çekip, CHP olarak Cumhuriyet, laiklik, Atatürk devrimleri ve demokrasinin yanı sıra çevreyi de önemsediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetimlerin çevreyle ilgili yaptıkları çalışmalarda dünyanın dikkat çektiğini kaydeden Başkan Yüksel, "Geleceğimiz toprakta, suda ve havadadır. AKP Hükümetleri dönemimde özellikle Türkiye'de çevre katliamı yaşanıyor. Doymak bilmez iştahları nedeniyle her şeyi ranta dönüştürme anlayışı ile Türkiye'yi de talan ediyorlar. En son yaşadığımız Urla Ovacık'ta RES projesi nedeniyle dünyanın en güzel ormanlarından biri katledildi" dedi. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın bir konuşmasında "İstanbul bitti, sıra İzmir'de" dediğini söyleyen Yüksel, "İzmir'i yok etmek için hedef gösterdi. Sonra bütün yandaş müteahhitler İzmir'e akın etti. Her tarafta çevre katliamları yaşanıyor" diye konuştu.

'ÇEVRE KATLİAMI YAŞADIĞI 178 NOKTAYI BELİRLEDİK'

Türkiye Çevre Tehdidi Haritası adını verdikleri bir çalışma yaptıklarını dile getiren CHP İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, bu haritanın arkasında konuşmasını yaptı. CHP'li Akatlı, "Türkiye'nin çevre katliamı yaşadığı 178 noktayı belirledik. Bunlardan en fazla pay alan yerlerden biri İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi. Ege'de yoğun saldırı yaşıyoruz. Her toprak parçası peşkeş çekildi. CHP olarak sürdürülebilir enerjiye ve gelişen çağın gerektirdi şekilde uygulamalara karşı değiliz. Ancak bu uygulamaların, RES'lerin, nükleer santrallerin, jeotermal enerji kullanımının insanın yaşam hakkını tehdit etmeyecek şekilde belli bilimsel kontrol mekanizmaları ve tanımlar çerçevesinde yapılması gerekiyor. 9 tane için izin alınıp 49 tane RES türbini kurulmuş olması bir örnek. Yanına da 50 tane daha eklenmek isteniyor. İnsan kendi geleceğini kendi yaşamını katleden en vahşi yaratık olsa gerek" dedi.

Etkinliğe katılanlar çam ve defne fidanlarını toprakla buluşturdu, ardından da CHP Hatıra Ormanı tabelası önünde hatıra fotoğrafı çektirildi. Etkinlik kapsamında 2 bin 500 fidan dikileceği bildirildi.

 

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi