CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, bazı partililerle birlikte 'Özgür Basın Susturulamaz!' ve 'Cumhuriyet'ime Dokunma!' yazılı pankart açarak, Çeşme çarşısında esnafa ve vatandaşlara ücretsiz Cumhuriyet gazetesi dağıttı.

İnkılap Caddesi, Uzun Sokak ve Vakıf Çarşısı önünde partililerle birlikte 400 gazete dağıtan CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Cumhuriyet gazetesinin terör örgütü ile ilişkilendirmek istenmesinin trajikomik olduğunu belirterek, "Laik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yürütülen yıkım operasyonu devletin tüm kurumlarında hukuk ayaklar altına alarak hızla sürdürülmektedir. Türk ulusunun 90 yıllık demokratik birikimi bugün, tek bir kişinin iflah olmaz ihtirasları karşısında acı bir sınav veriyor. Demokrasilerin olmazsa olmaz kanunu olan güçler ayrılığı prensibini kendilerine ayak bağı olarak görenler 15 Temmuz felaketini fırsatçılığa dönüştürerek halkın meclisini by-pass etti. Kanun hükmünde kararnamelerle Türkiye Cumhuriyeti'ni hızla diktatörlük batağına sürüklüyorlar. Kendilerine yönelik en ufak aykırı görüşe dahi tahammül edemeyen bu zevat, bir yandan haram havuzlarıyla satın aldıkları medyalarında, yandaş kalemleriyle ‘başkanlık' adı altında Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkım projelerini parlatıyor. Diğer yandan Türkiye Cumhuriyeti'yle yaşıt olan, yayın hayatı boyunca çağdaşlıktan, Atatürkçü düşünceden ödün vermemiş olan Cumhuriyet gazetesini ve yazarlarını susturarak bu vatanın Atatürkçü, çağdaş, ilerici yurttaşlarını sindirebileceklerini zannediyor" ifadesini kullandı.

Özgür basının susmayacağını ifade eden Oran, "Cumhuriyet'i susturmaya çalışanlar, 2002'den beri Cumhuriyet gazetesini okusalardı, bir dönem aynı menzilde yürüdüklerini ifade ettikleri terör yapılanmasının 15 Temmuz'u gerçekleştirebilecek kadar palazlanmasına engel olurlardı. Darbe fırsatçılığı ile gelinen noktada özgür basın susturulmaya, halkın haber alma özgürlüğü ellerinden alınmaya çalışılmaktadır. Cumhuriyet'i susturarak, Cumhuriyetçileri susturabileceklerini zannedenler boşuna heveslenmesinler. Susmayacağız! Sinmeyeceğiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi