Çeşme - Sakız hattında hizmet vermekten son derece memnuniyet duyduklarını belirten TURYOL Yönetim Kurulu Üyesi Kadir İnandı, "Bu hattın güçlenmesinin, Çeşme turizmine de çok olumlu bir yansıması olacaktır. Neredeyse bir asırlık geçmişe sahip TURYOL'un kimseyle rekabet etmek gibi bir kaygısı yok. Verdiğmiz hizmet ile kazanan Çeşme olacak. Rekabet ortamı yaratmamak adına bilet fiyatımızı gidiş/dönüş 25 Euro olarak belirledik. Verilen hizmet için bu fiyat gayet makul" diye konuştu.

"ARAÇLI GEÇİŞLER KOLAYLAŞACAK"

Haziran ayı içinde sefer düzenini oturtmuş olacaklarına dikkati çeken İnandı, "İkinci feribot geldiğinde, 1 Temmuz - 15 Eylül tarihleri arasında her sabah ve her akşam karşılıklı iki sefer yapmayı planlıyoruz. Düşük sezonda da düzenli seferlerimiz olacak. Özellikle feribot yani arabalı gemimizle yapacağımız seferlere önem vereceğiz. Ayvalık - Midilli hattında bunu oturttuk. Ancak, Çeşme'de bu konuda bir sıkıntı olduğunu tespit ettik. Arabasıyla karşıya geçen yolculardan, bir gün daha fazla kalmak istediğinde, ertesi gün feribot olmadığını, iki, üç gün daha adada zorunlu kaldığını ya da Midilli üzerinden Türkiye'ye dönmek zorunda kaldıklarını öğrendik. Bu nedenle düzenli sefer yapıp aracıyla giden yolcunun dönüş kaygısı yaşamamasını sağlayacağız. Ayvalık - Midilli hattında araçlı geçişler, Çeşme - Sakız hattına oranla çok daha fazla. Adada kiralık araç sıkıntısı, sigorta, benzin problemleriyle uğraşmaktansa, yolcumuz kendi aracıyla geçmeyi tercih ediyor. Bu hatta da bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

"714 KİŞİLİK YOLCU KAPASİTESİNİ 485'E ÇEKTİK"

Geminin 42 yaşındaki kaptanı Necmi Yıldırım, vefat eden kardeşleri Necdet Yıldırım ile Ali Yıldırım'ın anılarını yaşatmak için feribotun ismini 'Necdet Ali Yıldırım' olarak konulduğunu, normalde 714 kişilik ruhsatı olan geminin, konfor ve uluslararası standartlar gereği yolcu kapasitesini 485 koltuğa çektiklerini söyledi. Yıldırım, şöyle devam etti: "Gemimiz Türkiye'de yapılmış BV Klas'lı tek yolcu gemisi unvanına sahip. Her türlü güvenlik ve konforun yanı sıra, aynı zamanda yolcularımızın tabiriyle oturaklı bir gemi. Başka tekneler gibi sallamaz kolay kolay, kruvaziyer gemilerinde olduğu gibi seyir halinde olduğunuzu hissetmezsiniz. 8 bofor (beaufort) kuvvetinde esen havada Karadeniz'den geldi bu tekne. O havada Karadeniz'de büyük gemiler çıkamıyor. Bazı yolcuları etkileyen, mide bulantısına neden olan gemi tutması olayı bizim gemimizde pek yaşanmaz."

30 - 35 DAKİKA SÜREN KEYİFLİ BİR YOLCULUK

Sakız Limanı'nda geminin yanaşması, manevra açısından hiçbir sıkıntı, sorun olmadığını, limana girer girmez hemen sancağa dönüp yanaşabildiklerini, sundukları konfor sayesinde misafirlerinin 30 - 35 dakikalık rahat ve keyifli bir yolculukla adaya ulaştırıldığını da belirten 21 yıllık kaptan Yıldırım, "Alt ve üst salon oturma grupları gayet rahat. Normalde 40 - 45 santim olan koltuk oturma yeri, uzak yol için dizayn edilmiş gemilerdeki gibi 50 santimetredir. Gemimizin 816 beygir gücünde iki makinesi var. 14 - 16 mil süratle Sakız yolculuğumuz 30 - 35 dakika sürüyor. Gemide dört jeneratörümüz mevcut. Bu da büyük kruvaziyer gemilerinde olan bir şeydir. Yunan adaları hatlarındaki diğer teknelerin hiçbirinde bu kadar jenaratör yok. Manevra kabiliyeti daha güçlü olsun diye bir başpervanemiz var. Bu da belki ilktir. Gemide otomasyon var. Makine dairesine inmeden, köprü üstünden bütün kumandalar, kontroller yapılabiliyor. Seyir halindeyken pervanelerimizi ekrandan sürekli izliyoruz. Bu özellik de diğer gemilerde pek olmaz. Çeşme - Sakız hattında böyle bir gemiyle hizmet vermekten mutluyuz" dedi.

TURYOL'un Necdet Ali Yıldırım Feribotu'nun 1 Temmuz'a kadar hergün 09.20'de Çeşme'den Sakız Adası'na hareket edeceği, 18.30'da döneceği bildirildi.

ÇEŞME (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi