TUGAY CAN / İZ GAZETE - Çeşme’de yapılması planlanan “Çeşme Turizm Projesi” hakkında sıcak bir gelişme yaşandı. İzmir Ticaret Odası’nda projeye dair bilgilendirme toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, projeye ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüştü.

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Soyer ve Ersoy, çarpıcı açıklamalarda bulundular. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Bugün yoğun bir gün ve gündem oldu. Programımızın son bölümünde Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Ege Turizm merkezi Çeşme etabını değerlendirme şansını bulduk. Faydalı bir çalışma oldu” diye konuştu.


’YARARLI BİR ÇALIŞMA OLACAĞINA İNANIYORUZ’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Güzel bir buluşma oldu. Değerli bir çalışma yaptık kendisiyle. Tüm projeyi dinleme fırsatı bulduk. Bundan sonrasında birlikte projenin tamamlanmasıiradesini gösterdi sayın Bakanımız. İzmir için, Ege için, Türkiye için yararlı bir çalışma olacağına inanıyoruz. Birlikte çalışma iradesi bizim için her şeyden çok değerli. Onun için de minnettarız” şeklinde konuştu.


PROJEDEN İLK HABERİ OLAN ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI’

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın bilgilendirme toplantısına davet edilmeyişine yönelik soruyu da yanıtlayan Ersoy, “Bu projeden ilk haberi olan Çeşme Belediye Başkanı zaten. Daha önce bu bölge üzerinde bir- bir buçuk saatlik bir uçuş yaptım. İner inmez de Çeşme Belediye Başkanı ile konuştum. Daha önce kendisini Ankara’ya da davet ettim. Aslında en çok bilgilendirdiğim kişi kendisi. Niye gönül koymuş anlamadım? Ne zaman isterse bilgilendirmeye hazırız. Biz buraya siyasi yaklaşmıyoruz. Bizim kimseye kırgınlığımız, küskünlüğümüz yok” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi