Çalıntı 108 adet 12 kiloluk mutfak tüpünün 98'i ele geçirildi. Tüp hırsızlığının terör bağlantısının olabileceği ihtimaline karşın, soruşturmanın bu yönde de sürdürüldüğü belirtildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen salı günü, Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi'ndeki bir düğün salonun üzerinde bulunan tüp deposundan 108 adet 12 kiloluk mutfak tüpünün çalınması üzerine alarma geçti. Yapılan araştırmalarda, Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinde piyasaya değerinin altında tüp satılmaya çalışıldığı öğrenildi. Ayrıca tüplerin, terör örgütleri tarafından kullanılabileceğinin değerlendirilmesi üzerine, istihbarat ekipleri harekete geçti. Tüpleri piyasaya sürmeye çalışan Ü.A. ile müşteri gibi temas kuran jandarma ekipleri, şüpheliyi yakaladı. Ü.A.'nın sorgusundan, tüpleri M.H.'nın çaldığını ve M.Ş.'nin deposunda saklandığını öğrenen jandarma, bu iki şüpheliyi de yakalayarak gözaltına aldı. Ayrıca depo olarak kullanılan yerde çalıntı 63 tüp ele geçirildi. Soruşturmasını sürdüren jandarma, çalıntı tüplerinin 45'inin Karşıyaka'da bir tüp bayisinde çalışan M.A.'ya satıldığını öğrendi. Bunun üzerine M.A. da gözaltına alındı; tüplerden 35'i daha ele geçirildi. M.A.'nın 10 tüpü ise tanımadığı kişilere sattığını söylediği öğrenildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden M.A. ve M.Ş. ifadesi alınarak serbest bırakıldı. M.H. ve Ü.A. ise tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen tüpler sahibine teslim edildi. Öte yandan; tüp hırsızlığının terör bağlantısının olabileceği ihtimaline karşın, soruşturmanın bu yönde de sürdürüldüğü belirtildi.

 

Editör: Haber Merkezi