Çeşme Marina'nın karşısındaki ağaçlandırma sahasında saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Bilinmeyen nedenle çıkan yangında alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 helikopter ve 2 arazöz ile çok sayıda orman işçisi bölgeye sevk edildi. Gökyüzüne yükselen duman, ilçenin pek çok yerinden görüldü. Çeşmeliler ve tatilciler endişeli gözlerle söndürme çalışmalarını izledi. Genç çam ağaçlarının bulunduğu bölgedeki alevlere havadan ve karadan müdahale edilerek 3 saatte kontrol alınması sağlandı. 

KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Çeşme ilçesinde, bir sitenin yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı. 


BAKAN PAKDEMİRLİ ÇALIŞMALARI TAKİP ETTİ

Bölgedeki söndürme çalışmalarını helikopterden takip ve koordine eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, gün içinde çıkan 28'i orman, 17'si kırsal olmak üzere 45 yangının kontrol altına alındığını ifade etti.



'45 YANGIN KONTROL ALTINDA'

Çeşme'de çıkan yangına 10 dakika içinde müdahaleye başlandığını da vurgulayan Pakdemirli açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"İzmir Çeşme yangınını kontrol altına aldık. Soğutma çalışmalarına da başlanmıştır. Gün içerisinde 28'i orman, 17'si kırsal olmak üzere toplam 45 adet yangın çıkmış, hepsi de bu saat itibariyle kontrol altına alınmıştır. Antalya Manavgat'ta çıkan yangını ise söndürme ve kontrol altına alma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor"  dedi.

DHA

Editör: Haber Merkezi