Festival, 10 Mart 2017Cuma akşamı AASSM Küçük Salonda Goethe Enstitüsü İzmir işbirliği ile Masaa Grubunu ağırlayacak. Lübnanlı şair Rabih Lahoud (vokal), Marcus Rust (trompet), Clemens Pötzsch (piyano) ve Demian Kappenstein’dan (davul) oluşan Masaa (Gece), caz, yeni klasik, dünya müziği ve pop yelpazesinde seyreden, oryantal seslerle ve Arap şiiriyle bütünleşen sıra dışı bir müzik sunacak.

Hemen ardından 11 Mart 2017 Cumartesi gecesi AASSM Küçük Salonun sahnesinde “Polonya’nın Caz Büyükelçisi” Arthur Dutkiewicz Trio yer alacak. Polonya’nın yetiştirdiği en büyük caz piyanistlerinden biri olan Artur Dutkiewicz’e Michał Barański (bas) ve Łukasz Żyta (davul) eşlik edecek. Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile ile yapılacak konserde Üçlü Avrupa caz dünyasında büyük yankı yapan “Prana” projesinden örnekler sunacak.

Atölyeler ve Yan Etkinlikler  

Masaa, 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde 10 Mart 2017 Cuma akşamı AASSM’de verdikleri konserin ardından 11 Mart 2017 Cumartesi günü saat 09.30 – 13.00 arasında İKSEV Karataş binasında gençlerle atölye çalışması yapacak.

Aynı gün saat 12.00’de Edit Cafe’de artık gelenekselleşen Publik Market Caz Edisyonu başlayacak. Caz müziği ve tasarım kültürünü sokağa taşıyan etkinlik katılımcılarına hayli renkli ve eğlenceli saatler vadediyor.

11 Mart 2017 Cumartesi gününün bir başka önemli etkinliği ise saat 14.00’de İKSEV Karataş Binasında yapılacak “Müziğin Ambalajı” konulu söyleşi olacak. Prof. Dr. Betül Atlı, Murat Meriç ve Emin Sonad, yürütücü Ömer Durmaz’ın konuğu olacak ve müzik endüstrisi ile grafik tasarımcıların sıkı bağı, grafik tasarımın uygulama alanları içerisinde müziğin görsel tasarımının bir uzmanlık alanına dönüşümü, grafik ürün olarak müzik ambalajı tasarımı, tanıtımı yapılan müzik, albüm ve sanatçı ile arasındaki ilişkiyi konuşacak.

Cazlı hafta sonu 11 Mart gecesi yapılacak Arthur Dutkiewicz Trio konseri ve 12 Mart 2017 Pazar günü İKSEV’de yapılacak Arthur Dutkiewicz Atölyesi iye sona erecek.

Editör: Haber Merkezi