CNN Türk'te ABD seçimlerine dair yapılan tartışma programına Hürriyet Gazetesi ABD Temsilcisi Razi Canikligil ile Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin arasındaki gerginlik damga vurdu.

Hande Fırat'ın sunduğu programda, Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, programa ABD'den bağlanan Razi Canikligil'e yönelik "Çok zor durumlara düşüyorsunuz. Ben Amerikan anayasasına el basarak yemin etsem, hele bir de Biden'a desteğinizi de açıkladıktan sonra benim nezdimde sizin Amerikan seçimlerine dair yaptığınız değerlendirmeler taraflıdır" dedi.

Canikligil ise buna yanıt olarak "Siz öyle dar zihniyetli bir insansınız ki yurt dışında yaşayan milyonlarca insanı zan altında bırakıyorsunuz. Almanya'da, Fransa'da İngiltere'de yaşayan... Ne dediğini bilmiyorsun. Aptal, şapşal bir adamın tekisin." dedi. Sunucu Hande Fırat'ın bu sözler üzerine araya girmesi de gerginliğin yatışmasına yetmedi. "Bana hakaret etti, özür dilesin" diyen Şahin'e Canikligil'in yanıtı yine benzer ifadeler oldu. Şahin'e yönelik "Sen cahil, hiçbir kariyeri olmayan aptal bir gazetecisin!" diye yüklenen Canikligil, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yaşayan Türklere yönelik "ABD vatandaşı olun, oy kullanın" yönündeki çağrısını da hatırlattı. 

Tartışma büyüyünce, Razi Canikligil "Ben böyle seviyesiz bir programda bulunamam" diyerek yayını terk etti. 

Canikligil daha sonra tweet atarak, "Hepinizden özür diledim, günlerdir zor dayandım. Buraya kadarmış" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi