NİL KAHRAMANOĞLU/ İZ GAZETE- İktidarın barolar üzerinde uygulama çalıştığı sindirme politikasını eleştiren İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Çamlı, meslek örgütleri demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu ifade etti. 12 Temmuz’da yapılacak oda seçimle hakkında da konuşan Çamlı, açıklanan tarihin kendi tercihleri olmadığını belirterek, ‘Zor koşullarda ama zorunlu olarak yapılması gereken bir seçim’ dedi.

 ‘KORUMAK İSTİYORUZ’

Bundan 2 yıl önce, bugün barolara yapılmak istenen sindirmenin bir benzerinin Türk Tabipler Birliği’nin de başına geldiğini hatırlatan Çamlı, “TTB bir açıklama yapmıştı. Bunun çerçevesinde bir operasyon başlatılmış, merkez konsey üyeleri tutuklanmıştı. Hatta TTB’nin kapatılmasına yönelik birtakım girişimler olmuştu. Ama o dönemde hekimler güçlü bir şekilde meslek örgütlerine sahip çıktılar ve zaman içinde kapandı gitti. Benzer bir şekilde barolara yapılan bu baskının ardından sıra TMMOB ve TTB’ye de gelebilir. Bizler mesleki bağımsızlığımızı korumak istiyoruz. Bizler meslek odamıza, geleceğimize sahip çıkmak istiyoruz. Şu ana kadar biat etmedik. Etmeyeceğiz” dedi.

‘BİZİM TERCİHİMİZ DEĞİL!’

TTB’nin pandemi nedeniyle yapılamayan seçimi için de konuşan Çamlı, “Normal şartlarda TTB kanununa göre her 2 yılda bir Nisan ayında tabip odalarının seçimi olur. Bu yasa gereğidir ve Nisan ayı içerisinde mutlaka yapılması gerekir. Ancak geçtiğimiz dönemde pandemi nedeniyle bir takım kısıtlamalardan ötürü seçimimiz gerçekleştirilemedi.  1 Haziran itibariyle normalleşme ile birlikte kapalı salon toplantıları yapılmasına izin verilince odaların genel kurullarının yapılmasının yolu açıldı. 5 Haziran’da İlçe Seçim Kurulu odamıza bir yazı yollayarak seçim tarihinin bildirilmesini talep etti.  Fakat bazı meslektaşlarımız yaz ortasında ve pandemi devam ederken seçimin yapılmaması gerektiğini ifade etti. Ancak bu bizim tercihimiz değil. Bu bize dayatılan bir tarih. Dolayısıyla zor koşullarda ama zorunlu olarak yapılması gereken bir seçim” diye konuştu.  

‘SEÇİM OLMAKTAN ÇIKTI’

Yapılacak seçimin yalnızca üye seçimi olmadığının altını çizen Çamlı, “Bu seçimler bir seçim olmaktan çıktı. Hele yaşadığımız süreçte; meslek örgütlerine, yönetenler tarafından bir saldırının gündeme geldiği bir dönemde, meslek odalarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. O yüzden meslek odalarımızın bağımsızlığını sürdürebilmek adına, sarayın odalarından biri olmamak adına, biat etmemek adına bu seçimlere katılmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Seçimlerdeki katılımın yüksek olması adeta meslek odasının savunulması ve bununla ilgili proje yürütmeye çalışanlara da iyi bir cevap olacaktır. O yüzden tüm meslektaşlarımıza 12 Temmuz’da yapılacak olan oda genel kurulu seçimlerine katılmaya davet ediyorum. Bunu sadece bir seçim için değil, meslek örgütümüze sahip çıkmak, yöneltilen birtakım itibarsızlaştırıcı girişimlere dur diyebilmek için katılmalıyız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi