İzmir’de camilerden gerçekleşen Çav Bella provokasyonun üzerinden 45 gün geçmesi sonrasında dün gece saat 03.40 sularında Karşıyaka Örnekköy’de bulunan Zübeyde Hanım mahallesi TOKİ evleri mevkiinde bulunan bir camiden Müslüm Gürses’in “Unutamadım-Kaç Kadeh Kırıldı” şarkısının çalındığı öne sürüldü. Olayın ardından açıklama yapan İzmir Müftülüğü iddiaların doğru olmadığını müzik yayının bir arabadan yapıldığını kaydetti. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de yaptığı açıklama da müftülükle iletişime geçtiklerini ve müziğin arabadan çalındığının bildirildiğini açıkladı.

Yücel; ''İzmir İl Müftümüz, son gerçekleşen olayda camiden müzik yayını yapılmadığını, yayının bir arabadan yapıldığının tespit edildiğini ve merkezi sistemin kapalı olduğunu açıkladı. Sayın Müftüye açıklaması için teşekkür ediyoruz. Ama diğer sorularımızın cevabını yetkili makamlardan bekliyoruz. Önceki cami saldırılarının failleri neden bulunmuyor?

Çav Bella çalınmasının üzerinden 45 gün geçti!

İzmir’de daha önce de camilerden Çav Bella ve ardından Selda Bağcan’ın Yuh Yuh şarkıları çalınmış olayın ardından CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir söz konusu videoları paylaştığı için tutuklanmıştı. Özdemir daha sonra 29 Mayıs’ta tahliye edilmişti.

Editör: Haber Merkezi