Adalet Yürüyüşünün 3’üncü gününde yürümeye devam eden CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüyüşü eleştirirken sarfettiği ‘Yargı bir gün sizi de çağırırsa şaşırmayın’ sözlerine cevap verdi, “Recep Tayyip Erdoğan ürür, adalet kervanı yürür” dedi.

Erdoğan’ın ‘yargı sizi çağırabilir’ derken yargıçlara da talimat verdiğini vurgulayan Çam, “Bu açıktan bir tehdittir. Hiç bir barışçıl gösteri, demokratik hak arayışı dünyanın hiçbir yerinde böylesi bir tehditle karşılık bulmaz. AKP Genel başkanı Erdoğan gemileri yakmış görünüyor. Halktan ve dış dünyadan gelebilecek tüm tehditleri göze almış ne olursa olsun ne pahasına olursa olsun kendi kafasındaki ideolojik iktidarını inşa kararı almış görünüyor. Ne var ki kendini arzın merkezi sananlarla ilk defa karşılaşmıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan ürür, adalet yürür! Dünyanın gelmiş geçmiş mevcut bütün diktatörlerinin ruh hali ve olaylar karşısındaki bakış açısı tam da budur” diye konuştu.  

Ülkede adaletin gerçekten aranan bir olgu olduğunu Erdoğan’ın kendisinin de itiraf ettiğini kaydeden Çam, şunları söyledi: “Adalet yazan pankartla adalet aranmaz derken adaletin aranması gereken bir olgu olduğunu itiraf etmiş oldu. Erdoğan’a defalarca söylendi, bir kez daha tekrar edelim ayar bırakmadığın bu terazi gün gelir seni de tartar. Böyle konuşmakla suçlarına suç katmış oluyorsun. Yol yakınken aklını başına devşir. Biz darbelere boyun eğmediğimiz gibi sivil diktatörlüklere de boyun eğmeyeceğiz. İnsanlığın onurunu ülkemizin ve halkımızın demokrasi özlemini sürekli savunucusu olacağız. Erdoğan ülkenin dirliğine, düzenine, birliğine her gün bir darbe vuruyor. Adaletin olmadığı her geçen gün ileride yaşanacak tufanda ortaya çıkacak hasarın büyümesinden öte bir sonuca yol açmayacaktır. Bugün, bu adaletsizliği yaratanların gücü ve kuvveti kendilerini bile azgın sele kapılmaktan koruyamaz!”a

Editör: Haber Merkezi