İZ GAZETE- Çağdaş Eczacılar Derneği İzmir Şubesi, Ege Ecza Kooperatifi'nin kurulması adına meslektaşlarıyla birlikte basın açıklamasında bulundu. Konuyla ilişkin Çağdaş Eczacılar Derneği İzmir Şubesi, "Ecza kooperatiflerini, eczacının ekonomik örgütlenmesi yanında ayrıca insanlığa ve ekonomiye bakış anlamında bir dik duruş olması nedeniyle de önemsemekteyiz." açıklaması yaptı.

"TEK BAŞIMIZA AYAKTA KALMAKTA ZORLANACAĞIZ"

Çağdaş Eczacılar Derneği İzmir Şubesi adına basın açıklamasını okuyan Çağdaş Eczacılar Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Tamer Cinsdemir, "Ecza kooperatiflerini, eczacının ekonomik örgütlenmesi yanında ayrıca insanlığa ve ekonomiye bakış anlamında bir dik duruş olması nedeniyle de önemsemekteyiz. Eğer bu duruşu gösteremezsek; zaman içinde mesleğimizi özgür sermayemiz ve kendi irademiz ile yapamayacağımızı , kapitalist dayatmalar karşısında tek başımıza ayakta kalmakta zorlanacağımızı , geçtiğimiz yılın son aylarında yaşanan ilaç yokluğu ve fiyat krizi göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Son bir yılda yaşananların kooperatifler olmazsa eczacının aslında ne kadar yalnız kaldığının ispatı niteliğinde olduğunu aktaran Cinsdemir, kaybedilecek zamanın olmadığının da altını çizdi.

Çağdaş Eczacılar Derneği İzmir Şubesi Genel Sekreteri Eczacı Barış Özgen, Ege Ecza Koop üyeliği için sözleşmeleri toplu olarak imzaladıklarını söylerek, "Bu imza süreci henüz imza atmayıp atacak olan üyelerimizle birlikte artarak devam edecek. Son zamanlarda yaşanan ilaç krizi, iskonto geri çekme, vade geri çekme gibi hadiseler hepimize İzmir’de bir eczacı kooperatifinin ne kadar zorunlu olduğunu göstermiştir. Özgür sermayemizle sürdürülebilir bir eczacılık mesleği için dernek olarak dün olduğu gibi bugün de insiyatif aldık, elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam edeceğiz. Mesleğimiz ve meslektaşlarımız için hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Çağdaş Eczacılar Derneği İzmir Şubesi adına yapılan basın açıklaması şu şekilde:

Sevgili meslektaşlarım,

Bilindiği gibi eczacılık mesleğimizin ekonomik dayanışması ve mesleki hakları, ortaklarının eczacı olduğu kooperatifler ile vücut bulmuştur. Çağdaş Eczacılar Derneği üyeleri ise Türkiye de bugüne kadar kurulan her kooperatifin kuruluş aşamalarında yer almış ve kurucu irade olmuştur.

Geçtiğimiz yıllarda çeşitli nedenlerle bazı illerde ve maalesef İzmir’de de ecza kooperatifleri faaliyetlerine son vermek zorunda kaldılar. Bunun nedenleri tartışılabilir ve tartışmak zorundayız. Ancak bugün önümüze bakma zamanıdır.

Editör: Haber Merkezi