Serdar Kızık - Yaşam kalitesini bozan sorunların giderilerek( Ağrı, beslenme bozukluğu, yatak yarası vb), hastaya kaliteli yaşam koşullarını sağlama amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi, 14 Mart 2021 tarihi itibariyle 12 yatak kapasitesiyle çalışmaya başladı.

Uzman hekimler, psikolog, sosyal çalışmacı, diyetisyen ve konusunda özel eğitimli hemşire kadrosuyla birlikte hizmet veren merkez, aynı zamanda  bakım seçenekleri konusunda karar vermede güçlük çeken hasta ailesi ve refakatçilerine de destek oluyor. Psikolojik ve sosyal destekle beraber , hasta bakımı ve hastaya yaklaşım konularında eğitimler veriliyor.

KİMLER İÇİN PALYATİF BAKIM?

Merkezde kanser, nörolojik hastalıklar (inme, bunama,kas hastalıkları vb), ileri dönem organ yetmezlikleri, KOAH hastaları,  beslenme desteğine ihtiyaç duyan , yatağa bağımlı hastaların acı çekmelerini gidererek yaşam kalitelerinin arttırılmasına yönelik bakım uygulanıyor.


Hastene Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Yavuz Uçar “ empati düzeyi yüksek, profesyonel bir ekip anlayışıyla hastalarımız ve yakınları için ev konforunda, huzurla günlerini geçirecekleri ortamı sağlamak üzere çalışmaktayız.” dedi.
 
Palyatif bakımda manevi destek en az tıbbi desteğinde önemine değinen Uçar, umut, güven, dayanma gücü, kendine ve başkalarına inanç, sevgi, moral-ahlaki değerlerle kendini ifade etme biçiminin uygulamalarla hastaların dayanma gücünü artırmada yarar amaçlandığını söyledi...

Editör: Haber Merkezi